Litija (arhiva 2014,) (foto: Đorđe Đoković)
Litija (arhiva 2014,) (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2015, 09:43

Zbog Duhovske litije biće zatvoren saobraćaj

č: | fb:

Zbog slave grada Valjeva, Duhovskog ponedeljka- Drugih trojica, biće izmenjen saobraćaj u centru grada u ponedeljak 1. juna od 10.30 do 12.00 časova.

U tom periodu za saobraćaj će  biti zatvorene ulice trasom kuda će proći Duhovska litija. Polazak litije je u 11.00 časova ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Kretaće se Sinđelićevom od Zelene pijace, Karađorđevom, Ulicom vojvode Mišića, do Hrama Pokrova presvete Bogorodice, stare crkve, gde će biti obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve Pokrova Presvete Bogorodice.

Za vreme prolaska Duhovske litije centralnim ulicama, saobraćaj će biti preusmeren na ulice Dr Pantića, Dušanovu i Vuka Karadžića. Takođe, u vremenu od 10.30 do 12.00 časova biće preusmerene i gradske autobuske linije.

Iz Gradske uprave sugrađane mole za razumevanje i pozivaju ih u Duhovsku litiju, koja će krenuti u 11.00 časova ispred novog hrama kod  Zelene pijace. Pre litije, u 10.30 časova, osvećenje temelja Hrama Sv. Nektarija Eginskog, na ušću Gradca u Kolubaru.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara