Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
Distribucija (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2015, 11:01

Distribucija 300 potrošača „oglasila“ mrtvim

č: | fb:

Valjevska Distribucija, koja pokriva i opštine Ub, Osečina i deo Mionice, oglasila je mrtvim oko 300 svojih potrošača, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs. Najpre nas je nazvao jedan od njih, Dejan Rangelov (40) iz Mionice, i požalio se kako mu je poštar doneo obaveštenje iz Distribucije na kojem su i pečati centrale iz Beograda sa sedištem u Ulici carice Milice, kao i ElektroSrbije iz Kraljeva.

Kako kaže Rangelov, u dopisu stoji da ED „ima saznanja“ da je „kupac preminuo“, pa naslednike poziva da u roku od 15 dana obnove ugovor o koriđćenju električne energije. U protivnom, struja će im biti isključena!

„Spora ne može da bude - živ sam i zdrav, kao i svi moji ukućani. Prvi sam vlasnik objekta, koji nije kupovan od nekoga ko je umro, pa da nije izvršen prenos ugovora sa Distribucijom" rekao nam je danas Rangelov. Zanimljivo je i to da je sporni dopis Rangelovu doneo poštar bez obaveze da potpiše njegov prijem, pa se postavlja i pitanje kako se računa protok roka od 15 dana.

U valjevskoj Distribuciji, službenica koja je potpisala sporni dopis i overila „tačnost otpravka“ kaže kako je u pitanju „programska greška“.

„Sličnih dopisa ima oko 300 na području Distribucije u Valjevu, koja pokriva i deo opštine Mionica, kao i Ub i Osečinu, a grešku smo i sami uočili. Reč je o utuženim korisnicima električne energije, a povučeni su pogrešni podaci“, rekla je Kolubarskim.rs službenica Nada Vasiljević.

Ona je dodala kako je „situacija neprijatna", te da će tim potošačima električne energije otići „pismo izvinjenja i pojašnjenja“. „Zvalo ih je nekoliko. Neki su pravili šale na naš i svoj račun, a ima i onih koji su zapretili tužbom na šta mi ne možemo uticati“, kazala je Vasiljević.

 

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 2 sati 2 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar