Asfaltirana Vrnjačka ulica (foto: Đorđe Đoković)
Asfaltirana Vrnjačka ulica (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2015, 12:57

Asfaltirana i Vrnjačka ulica

č: | fb:

Vrnjačka ulica dobila je i asfalt nakon kanalizacione mreže koja je izgrađena prošle godine. Završetkom radova u ovoj ulici u dužini od oko 400 metara, koji su koštali 1,8 miliona dinara, završeno je asfaltiranje ulica u MZ Gradac, tako da je jedina neasfaltirana ostala Kalemegdanska ulica zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa. „Ispunili smo ono što smo obećali 2012, a to je asfalt u svim ulicma u ovom delu gradu. Bilo je lako raditi, jer meštani nisu pravili problem oko imovinskih odnosa. Jedino to pitanje nije rešeno u Kalemegdanskoj ulici, koja je u katastrofalnom stanju“, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić i najavljuje da i taj problem mora biti rešen, ako nikako drugačije, onda tako što će taj sporni deo Kalemegdanske ulice biti proglašen od javnog interesa, što podrazumeva da lokalna samouprava u postupku eksproprijacije od građana može oduzeti imovinu uz isplatu odgovarajuće naknade u iznosu koji odredi Poreska uprava.

Asfaltirana Vrnjačka ulica

Asfaltirana Vrnjačka ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Pored Kalemegdanske ulice identičan problem je i u Mariborskoj, Majevičkoj i Podgoričkoj ulici, gde vlasnici ne dozvoljavaju da se bilo šta radi u delu saobrćajnice koja pripada njima, a ne Gradu. „Oni traže novčanu naknadu, što nije sporno, ali svaki put izlaze sa drugačijim ili novim zahtevom. Jedan dan hoće da prodaju, drugi dan neće. Onda ponude jednu cenu, sutradan dođu sa drugom cenom i tako već dve godine“, kaže Jeremić.

Dragan Jeremić i novinari

Dragan Jeremić i novinari (Foto: Đorđe Đoković)

Vranjska ulica na Poparma je sledeća koja će ovih dana biti asfaltirana. Jeremić objašnjava da, s obzirom na to da je ulica slepa i da je povezana sa Gračaničkom iz koje se praktično jedino i ulazi u Vranjsku, odlučeno je da obe budu asfaltirane. „Preostaje da se završi još samo jedan deo Dinarske ulice, tako da će i sve ulice na Poparama biti asfaltirane“, najavljuje direktor Gradske direkcije.

Rekonstrukcija glavnog Poparskog puta, koji je dosta oštećen, zavisi od toga kad će biti zamenjeno 900 metara azbestnih cevi, što je u planu, a za šta je potrebno oko pet miliona dinara. „Kada Vodovod zvrši svoj deo posla, uslediće i sanacija Poparskog puta, koji je zaista u katastrofalnom stanju, a u takvom stanju je upravo zbog cevi koje često pucaju“, objašnjava Dragan Jeremić. On dodaje da su Poparski put i Ulica Milovana Glišića, kod Zavoda za zaštitu spomenika kulture, najgore ulice u gradu i najavljuje da će Ulica Milovana Glišića uskoro biti rekonstruisana od skvera do Pete osnovne škole.

Asfaltirana Vrnjačka ulica

Asfaltirana Vrnjačka ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Aleksandar Gatalica (foto: Bilbioteka Radovan Beli Marković )
Ustanovila i dodeljuje lajkovačka Biblioteka Pre 10 sati 9 minuta

Aleksandru Gatalici uručena Nagrada "Radovan Beli Marković"

Književniku Aleksandru Gatalici uručena je književna nagrada za najbolje prozno delo na srpskom jeziku objavljeno u prethodnih godinu dana, koju je ustanovila i dodeljuje lajkovačka Biblioteka...

Pozivnica (foto: Udruženje Karavan)
Danas obeležavaje završetka Pre 10 sati 10 minuta

Mural Dragana Marića na Bairu posvećen Nadi Knežević

Umetničko udruženje Karavan iz Valjeva u subotu, 12. oktobra u 16 časova, u naselju Bair, obeležiće završetak oslikavanja murala posvećenog Nadi Knežević, akademskog slikara Dragana Marića.

Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj o poslovanju Pre 1 dan 10 sati

JP "Kolubara" živi od prodaje usluga gradu Valjevu

Javno preduzeće "Kolubara" u prvih šest meseci ostvarilo je prihod od oko 52 miliona dinara, a najviše novca u kasu ovog javnog preduzeća uplaćeno je iz budžeta Valjeva i to za usluge po ugovoru...  · 9 komentara

Žena na klupi (foto: Kolubarske.rs)
Svetski dan mentalnog zdravlja Pre 1 dan 6 sati

Porast depresije i anksioznih poremećaja

Ovogodišnji Svetski dan mentalnog zdravlja obeležen je pod sloganom "Zdravlje na radnom mestu", čime je naglašena vitalna povezanost između mentalnog zdravlja i radnog mesta. Posebno u periodu...  · 1 komentar