Novi most na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Novi most na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2015, 10:23

Završen most na Krivoj vrbi

č: | fb:

Završen je most na Gradcu na Krivoj vrbi, koji je srušen u prošlogodišnjim majskim poplavama i to je prvi od sedam mostova koji će biti izgrađeni do kraja ove godine. Vrednost ovog mosta, koji je najmanji i građevinski najednostanviji, je 2,75 miliona dinara uz donaciju valjevskog preduzeća „Metalprom” metlne šasije čija je vrednost oko pola miliona dinara.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić otvarajući most na Krivoj vrbi najavio je da će do kraja avgusta biti završen i most za Aničiće na Gradcu, koji je prvi od sedam mostova, koji je počeo da se gradi u ovoj godini. Vrednost tog mosta dužine 34 metra, je 14 mliona dinara, radove finansira Grad, a izvodi preduzeće "Ingrap omni". Jeremić dodaje da je most za Aničiće građevinski završen, u toku su radovi na prilaznim saobraćajnicama.

U toku su i radovi na još tri mosta, za koje je 17 miliona dinara obezbeđeno iz gradskog budžeta, i to u selu Veselinovac na Kolubari, naselju Paramentići na Obnici i most za Novakoviće na Gradcu.

Dragan Jeremić najavljuje da će tender za mostove u naselju Veselinovići i Goloj Glavi biti raspisani u toku ove nedelje, tako da će ubrzo krenuti radovi i na ova dva mosta. Most za naselje Veselinovići sa 29,3 miliona dinara biće finansiran iz fondova Evropske unije, dok je devet miliona dinara za izgradnju mosta u Goloj Glavi obezbedila Vlada Japana.

U prošlogodišnjim majskim poplavama uništena su 23 mosta u valjevskom kraju. Do sada je izgrađeno ili sanirano 17 mostova, preostalo je još šest koji će koštati oko 73 miliona dinara.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 23 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara