Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2015, 11:12

Ostavka kao moralni čin

č: | fb:

Direktor JP „Vodovod” Đorđe Pavlović danas je podneo ostavku na tu funkciju, smatrajući to moralnim činom zbog svih propusta načinjenih u vreme restrikcija vode tokom radova na cevovodu Paklje – Valjevo, jer je, kako reče, odgovornost direktora za načinjene greške najveća. Nakon dobijenog izveštaja i analize utvrđeno je da najveću odgovornost snosi tehnički sektor i sistem obaveštavanja. „Naravno to ne abolira mene od moje odgovornosti i zbog toga podnosim neopzivu ostavku, koju sam jutros dostavio Skupštini grada”, kaže Pavlović i dodaje da je to isključivo njegova odluka i da pritisaka partije, saradnika i javnosti nije bilo.

Objašnjavajući zbog čega to tek danas čini ili nakon skoro mesec dana od "havarije sa vodom", Pavlović kaže da je trebalo vreme da sagleda i analizira celu situaciju i da promisli dobro o svemu, pre nego što donese konačnu odluku. „Moja odgovornost je i zbog kadriranja i načina dodeljivanja radnih zadataka saradnicima, koji očigledno posao nisu uradili na odgovarajući način”, objašnjava Đorđe Pavlović. Kao jedan od ozbiljnih propusta svojih saradnika, pre svega tehničke službe, Pavlovića navodi to što je plan restrikcija star 25 godina, a da za taj podatak nije znao ni on kao direktor niti Nadzorni odbor "Vodovoda".

„Ostavka je moj lični čin”, ponovio je Pavlović jutros novinarima uz poruku. „Svi mi koji obavljamo javne funkcije treba da za ono što radimo snosimo odgovornost. Nadam se da će ovaj moj lični čin bar u promilu uticati na promenu svesti onih koji su na javnim funkcijama da kada se napravi propust ili grešku treba da snose odgovornost. Ako moja ostavka tako bude shvaćena, onda je ispunila cilj", poručio je Đorđe Pavlović.

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li ostaje u „Vodovodu” ili se vraća u Gradsku upravu, odakle je došao na mesto prvog čoveka javnog preduzeća, Đorđe Pavlović kaže da sebe ne vidi u „Vodovodu” jer „ukoliko bi ostao u preduzeću moj morlni čin ostavke ne bi imao smisao, a bio bi i teret novom rukovodstvu”. On kaže da će o svom budućem poslu razgovarati sa gradonačelnikom, gradskim rukovodstvom i svojom partijom SPS, koja ga je i kandidovala za mesto direktora.

Ostavka direktora JP „Vodovod” naćiće se danas pred odbornicima Skupštine grada. Naslednik Đorđa Pavlovića će biti doktor nauka Dragan Grujičić tehnički direktor "Krušik Akumulatora". 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 34 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara