Izveštaj (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2015, 12:25

Pohvale za kulturu, kritike Centru za socijalni rad

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada usvojili su izveštaje o poslovanju u 2014. godini Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Apotekarske ustanove, UFK „Valis”  i ustanova kulture.

Najviše polemike i izrečenih sumnji da je bilo zloupotreba i malverzacija, čulo se kod izveštaja Centra za socijalni rad i Doma zdravlja. Većina odbornika smatra da je u Centru za socijalni rad bilo zloupotreba pre svega sa imovinom ove ustanove, uz poruku da je neophodno uraditi i reviziju finansijskog poslovanja. Odbornik SNS dr Milan Marković je mišljenja da u Centru za socijalni rad ima posla za policiju i tužilaštvo. „Ako rukovodstvo Centra za socijalni rad, koji treba da brine o socijalno ugroženim sugrađanima, zloupotrebljava imovinu i novac koji je namenjen za siromašne, to nije samo krivična, nego i velika moralna odgovornost. Zato ne bi trebalo tek tako preći preko svega što se dešavalo u Centru za socijalni rad”, poručio je Marković.

Na sednici Skupštine grada izrečene su kritike i na rad Doma zdravlja i direktora dr Milivoja Simovića, koji je nedavno podneo ostavku. On je sve optužbe o zloupotrebi službenog položaja, malverzacijama, gubicima i dugovanjima ove zdravstvene ustanove odbacio kao neosnovane i tendenciozne. Odgovarajući na opasku da je čudno to što ga brani sindikat Doma zdravlja, dr Simović prenosi reči sindikalaca - prvo smo Vas direktore proverili i nismo našli ništa. „Eto, zato me brane”, reče dr Simović.

Pohvaljena je, uz sve teškoće sa kojima se suočavala prošle godine, pre svega zbog nedostatka radnika, UFK „Valis”.

Skupština grada

Skupština grada (Foto: Đorđe Đoković)

Odbornici su pohvalili rad većine ustanova kulture u gradu, ističući da je Muzej pravi primer dobrog i profitabilnog poslovanja, a predloženo je da se iz budžeta odvoji više para za zanavljanje knjižnog fonda Biblioteke. Pohvaljen je i Zavod za zaštitu spomenika kulture uz primedbu da bi iz gradske kase trebalo izdvajati više novca za konzervatorske radove. Odbornici su apelovali da pod hitno otpočne sanacija dobro oštećenog konaka Kneza Jovice u Tešnjaru i da se što pre reši problem urušene ulice Kneza Jovice, koja je velika opasnost za žitelje tog dela stare čaršije.

Po mišljenju odbornika u prošloj godini dobro su radili Istorijski arhiv, Centar za kulturu, Moderna galerija, Internacionalni umetnički studio Trnavac i „Abrašević”.

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 31 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara