Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2015, 11:20

Problem Kukalj, deo Prskavca i Paune

č: | fb:

Potrošnja vode na području Grada Valjeva u vrelim julskim danima se nesmanjuje i iznosi oko 600 litara u sekundi, što je maksimalni kapacitet Fabrike vode na Pećini. Sinoć je za sat vremena potrošnja bila tolika da se nivo pitke vode u rezervoarima smanjio za čitav metar.

Problem je vodosnabdevanje dela Mrčića i Pauna, što će, prema rečima Dragana Živanovića, tehničkog direktora Vodovoda biti rešeno tokom dana i noćas. Žiteljima tih sela voda se dodatno obezbeđuje. Voda se doprema i meštanima Bačevaca i okolnih sela, koji se snabdevaju sa Prskavca.

Najveći problem je seoski vodovod Kukalj, pa će, današnjom odlukom Gradskog štaba za elementarne nepogode, od ponedeljka biti uvedene uobičajne restrikcije isključivanjem pojedinih sela po sistemu, uslovno rečeno, par – nepar. Meštani tih sela žalili su se ovih dana na loš odnos zaposlenih u Vodovodu na održavanju sistema Kukalj protiv kojih će verovatno bit preduzete oređene mere.

Vodovod i Štab apeluju da se voda racionalno koristi i upućuju da se eventualno uočene nepravilnosti prijave Gradskoj komunalnoj policiji. Uputnije bi, čini se, bilo obavezati komunalnu inspekciju i policiju da revnosnije rade svoj posao!

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 33 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara