Francuzi u Petnici (foto: Nikola Božić)
Francuzi u Petnici (foto: Nikola Božić)
26.08.2015, 11:54

U gostima studenti i nastavnici Univerziteta Dekart iz Pariza

č: | fb:

U IS Petnica, četvrrtu godina za redom, borave studenti i nastavnici Univerziteta interdisciplinarnih studija Dekart iz Pariza. Ovogodišnji program, u sklopu praktične nastave, trajaće do 5. septembra, saopštila je Istraživačka stanica.

U jedinstvenu naučnu ustanovu u Petnici iz Pariza doputovalo je 28 studenata, koji su ranije boravili u Petnici, kao i devet asistenata i profesora. U realizaciji stručnog dela programa, zajedno sa francuskim kolegama, učestvuje i stručni tim Odeljenja za biologiju Istraživačke stanice Petnica.

Francuzi u Petnici

Francuzi u Petnici (Foto: Nikola Božić)

U okviru terenske nastave, ali i relaksacije, planiran je jednodnevni izlet duž kanjona reke Gradac. Od vannastavnih aktivnosti, francuski studenti će jedno popodne provesti u druženju sa učenicima bilingvalnog odeljenja Valjevske gimnazije, a posetiće i Beograd. 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 38 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara