Gosti iz Slovenije posetili Muzej (foto: www.valjevo.rs)
Gosti iz Slovenije posetili Muzej (foto: www.valjevo.rs)
27.08.2015, 14:10

Ministarka Slovenije je bila u zvaničnoj delegaciji Velenja

č: | fb:

Ministarka odbrane Republike Slovenije Andreja Katič je bila u zvaničnoj delegaciji grada Velenja, koja je boravila u našem gradu po pozivu rukovodstva Valjeva. „Za nas poseta Andreje Katič nije privatna, jer je ona bila u delegaciji Velenja, grada čijeg smo gradonačelnika pozvali da bude naš gost za vreme „Tešnjarskih večeri”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs koji interes ima Valjevo da finansira privatnu posetu ministarke odbrane Slovenije.

Kovač objašnjava da je poziv za gostovanje u Valjevu upućen gradonačelniku Velenja Bojanu Kontiču, koji je u pismu, kojim potvrđuje dolazak, naznačio da će u delegaciji Velenja biti i ministarka odbrane u Vladi Republike Slovenije Andreja Katič i direktor Gradske uprave grada Velenja Iztok Mori. „Oni su za nas bili naši gosti iz Velenja, sa kojima smo, na radnom sastanku, razgovarali o temama koje se odnose isključivo na funkcionisanje dve lokalne samouprave. Ni reči nije bilo o odbrani niti Slovenije, niti Srbije!”, kaže Kovač i objašnjava da je aktuelna ministarka odbrane do skoro bila direktorka Gradske uprave Velenja i da je poslednjih sedam godina, skoro svake godine, dolazila u Valjevo, da nam prenese korisna iskustva i znanja, i „ima dobra prijateljstva sa članovima Gradske uprave u Valjevu”.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

„Poseta je bila dosta kratka, delegacija Velenja je doputovala u četvrtak predveče, a već sutradan oko 14 časova je napustila Valjevo”, kaže Kovač i dodaje da je troškove boravka platio Grad Valjevo, jer je to praksa kada pozovete goste. On nije želeo da komentariše navode iz slovenačkih medija, da je Andreja Katič bila u privatnoj poseti uz pitanje šta u Valjevu, u kabinetu gradonačelnika, privatno radi ministarka Slovenije, rekavši da je ona za valjevsko rukovostvo bila član delegacije Velenja. Odgovarajući na pitanje zar rukovodstvu Valjeva nije bilo čudno to što je u delegaciji Velenja, ministarka odbrane Slovenije, Žarko Kovač ponavlja da je Andreja Katič bila dugo godina direktorka Gradske uprave Velenja, da je i ranije dolazila u Valjevo, i da naša Gradska uprava Valjeva ima višegodišnju odličnu saradnju sa slovenačkim gradom. „ U goste je pozvan gradonačelnik Velenja, a koga on vodi od saradnika, to nije pitanje kojim se bavi rukovodstvo Valjeva, jer su i gradonečelnik i njegovi saradnici dobrodošli naši su dragi gosti”, kaže zamenik gradonačelnika.

S obzirom na to da ministarka odbrane Slovenije Andreja Katič nije imala obezbeđenje, doputovali su crnim BMW ljubljanskih registracija, pitala sam Žarka Kovača, zar rukovostvu Valjeva nije bilo čudno, pa i opsano, to što je ministarka vojna zemlje članice NATO i EU, boravila bez obezbeđenja u drugoj zemlji, gde može biti ugrožena njena bezbednost, Kovač kaže da je to pitanje za Republiku Sloveniju, a ne rukovodstvo Valjeva. 

Zbog čega je boravak gostiju iz Slovenije bio "iza zatvorenih vrata" bez novinara i kamera, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač ne zna. Odgovor na to pitanje zna jedino gradonačelnik Stanko Terzić koji nije želeo da razgovara na tu, niti na bilo koju drugu temu!

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 36 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara