Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
29.08.2015, 11:56

Devet godina za ubistvo u Vrujcima

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda iz Valjeva, iz aprila 2015, kojom je Jovan Tintor Joja (62), izbeglica iz BiH, koji živi u selu Kadina Luka kod Ljiga, osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva na mah Branka Petrovića (50) iz mioničkog sela Todorin Do počinjenog 3. avgusta 2012. godine u Banji Vrujci.

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, žalbe Tintora i njegovog branioca su odbijene i potvrđena je prvostepena osuđujuća presuda. Prethodna prvostepena osuđujuća presuda ukinuta je, pa je naloženo novo suđenje.

Kako je utvrđeno, do incidenta je došlo u Vrujcima, kada je Tintor sa dva hica iz pištolja, za koji nije imao dozvolu, usmrtio Petrovića hicima u vrat i leđa. Svemu je prethodila rasprava tokom koje su Tintora vređali i psovali Petrović i njegova dva rođaka i prijatelja, što je, prema nalazima sudskiih veštaka psihijatara, koje je Sud uvažio, kod osuđenog dovelo do bitnog smanjenja uračunljivosti.

Tintor se kod kioska "Ravnogorac" u Vrujcima mazao lekovitim blatom, Petrovićevi prijatelji su ga vređali, a potom ga je Petrović i opsovao. Osuđeni je iz svog džipa uzeo pištolj i sa dva hica usmrtio Petrovića na licu mesta. Potom je pobegao, a njegov džip je pronađen u okolini Čačka. Posle dva dana predao se valjevskoj policiji.

Prema ranijem pisanju pojedinih beogradskih medija, Tintor je u vreme rata u BiH bio savetnik Radovana Karadžića, predsednika Republike Srpske (RS) i četnički vojvoda. Bio je i ratni predsednik opštine Vitez, pa je pominjao u navodno spornoj transakciji sa „golfovima“ iz TAS-ove fabrike. Slovio je i kao finansijer Srpske demokratske stranke (SDS).

Pre rata u BiH bio je moler i kafedžija. Njegovo ime pominjalo se i prilikom iznošenja dokaza tokom sudjenja Karadžiću pred Haškim tribunalom. Uoči lokalnih majskih izbora 2012. u Ljiškoj opštini prikupljao je potpise za listu Ravnogorskog pokreta ali je nije predao.

 

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara