Asfaltiranje u Jasenci (foto: Đorđe Đoković)
Asfaltiranje u Jasenci (foto: Đorđe Đoković)
04.09.2015, 14:06

Nastavak radova zavisi od rebalansa budžeta

č: | fb:

Asfaltiranjem još pet putnih pravaca na teritoriji Valjeva u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, čija je vrednost devet miliona dinara, završen je prvi tender investicionog održavanja puteva, koje je povereno GP “Kompresor ing”. Prema rečima direktora Dragana Jeremića program Gradske direkcije, sa ovim radovima, već je ostvaren 70 posto, a sa dodatnih 20 miliona dinara, koliko će biti obezbeđeno nakon drugog rebalansa budžeta Grada, program će u potpunosti biti realizovan do kraja godine.

Gornji Lukavac

Gornji Lukavac (Foto: Đorđe Đoković)

Asfalt u Rogljeviću

Asfalt u Rogljeviću (Foto: Đorđe Đoković)

Asfalt u Donjem Lukavcu

Asfalt u Donjem Lukavcu (Foto: Đorđe Đoković)

Među pet puteva, koji su završeni, je deonica zaseoka Rogljević u selu Klinci u dužini od 750 metara koja vodi, kako je objašnjeno, ka budućoj Astrološkoj stanici koju će izgraditi Istraživačka stanica u Petnici.

Takođe, asfaltirana je u dužini od 700 metara najveća uzbrdica u Jasenici, koja je godinama pravila problem meštanima, posebno u zimskom periodu. „Ta  donica je skoro pet meseci bila neprohodna, zbog velikog uspona, tako da je asfalt bio jedino rešenje”, objašnjava Jeremić.

U Donjem Lukavcu završen je putni pravac Baščara – Birtija od 300 metara, preostalo je još 400 metara da se ta deonica sastavi. U Gornjem Lukavcu asfaltirana je deonica od 500 metara, dok su u toku radovi dela puta od 300 metara u Zabrdici.

Šta je sa ulicama u gradu, čija je dužina manja od 250 metara?

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić je krajem avgusta izjavio da je završetkom drugog kraka Birčaninove, završeno asfaltiranje svih gradskih ulica čija je dužina preko 250 metara. Šta je sa preko pedeset ulica koje su kraće od 250 metara, pitaju čitaoci Kolubarskih.rs.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Jeremić odgovara da su asfaltirane sve ulice, koje su u vlasništvu grada i gde ne postoje nerešeni imovinskio-pravni odnosi. „Mnogi sugrađani, sada kada vide da se asfaltiraju ulice u gradu, dolaze u Direkciju sa zahtevom da se rade i njihove ulice, koje su po dužini i broju kuća praktično sokaci, jer su od 30 do150 metara sa tri-četiri kuće. Većina tih ulica je na privatnim parcelama, tako da ih grad ne može asfaltirati. Istina ima dosta onih koji su sada spremni da se odreknu vlasništva i daju nam saglsnost za radove. Sledeće godine ćemo uraditi analizu da li je neophodno asfaltirati i te manje ulice, kojih je najviše, preko 60, u MZ Gradac”, kaže Jeremić.

On ponavlja da još uvek nisu asfaltirane četiri ulice čija je dužina preko 300 matara, nisu u vlasništvu grada, ali moraju biti asfaltirane zbog dužine i broja kuća.

 

Aktuelno

Zgrada (foto: Kolubarske.rs)
Grad objavio Pre 8 sati 12 minuta

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije

Grad Valjevo je raspisao javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada, objavljeno je na gradskom sajtu Lepa reč Valjeva. Za ovaj konkurs...

 (foto: )
Danas u Valjevu Pre 8 sati 13 minuta

Humanitarna akcija "Za naše male heroje"

Humanitarna fondacija "Zajedno možemo" prikuplja 100.000 evra za nabavku aparata za lečenje dece obolele od raka u Srbiji. Tim povodom, humanitarci Marko Nikolić i Balša Zajić dolaze u Valjevo u...

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gljivarskog društva Valjevo Pre 1 dan 8 sati

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Mirjana Pajić se obraća gostima (foto: Miroslava Kojić)
Svečanost u Ivanovcima Pre 1 dan 6 sati

Zdrava voda sa naše česme za sve

Pod tim nazivom, okupili su se Ivanovčani pre pola godine oko zanimljive aktivnosti, da ožive česmu sa zdravom pijaćom vodom podignutu pre 101 godinu. Svečanost povodom obnove česme, što je podržao...