Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2015, 10:06

Zamenik predsednika Skupštine je dr Zoran Živković

č: | fb:

Novi zamenik predsednika Skpštine grada je dr Zoran Živković, odlučilo je 40 odbornika Skupštine grada. Na inicijativu 19 odbornika vladajuće koalicije predloženo je da, isključivo iz zdravstvenih razloga, bude razrešen zamenik predsednika Skupštine grada Jovan Lukić uz predlog da na njegovo mesto bude izabran dr Zoran Živković. Odbornik Udruženja građana „Pobeda“ Ljubomir Bradić je predložio Zorana Đurića za zamenika predsednika Skupštine grada. Većinom glasova za zamenika je izabran dr Živković.         

Janković čestita Živkoviću

Janković čestita Živkoviću (Foto: Đorđe Đoković)

Utvrđivanje dnevnog reda trajalo više od časa

Sednica Skupštine grada, koja je prekinuta 31. avgusta, nastavljena je danas, praktično na isti način na koj je prekinuta – javljanjem po poslovniku pozivanjem na čuveni član 70,  po kome odbornik dobija reč, pod određenim uslovima. „Ako odbornik zatraži reč da bi ispravio navod koji je po njegovom mišljenju netačan i koji je prouzrokovao nesporazum ili smatra da trebab da pruži lično objašnjenje navoda, predsednik Skupštine će mu dati reč čim završi govor lice koje je ispravku izazvalo. Odbornik se u svom govoru mora ograničiti na ispravku i ne može da traje duže od dva minita“. Taj član i svoj govor odbornici opozicije su iskoristili kako bi osporili legitimitet Skupštine grada uz pitanje gde je predsednik parlamenta dr Mihailo Jokić i zašto sednicom predsedava zamenik Jovan Lukić.

„Da bi Skupština grada radila neophodno je da se zna ko je predsednik, a predsednik Skupštine sam ja“, ustvrdila je Slavica Pantelić Cupać (PSS). Ona je objasnila da odluka o njenom razrešenju, koju je donela Skupština na sednici 28. februara, nije objavljena u Službenom glasniku, što znači da nije razrešena, samim tim je predsednik!

(Foto: Đorđe Đoković)

Željko Đukić, odbornik DS kaže da je ovo "haos koalicija, pa je i haos sednica". Pita gde je predsednik Skupštine grada?

Milan Marković SNS ukazuje na to da nije utvrđen dnevni red i da je tok sednice mimo zakon ali i poslovnika. „Vi iamte većinu i možete da izglasate da je danas petak, ali to nije po zakonu, nemojte dolaziti u situaciju da vam odluke budu nezakonite, što se dešavalo“, upozorava Marković.

Na samom početku, kod utvrđivanja dnevnog reda, skupštinska većina je odbila amandman demokrata, koji su predložili da se ne prodaje Dom vojske uz predlog da se za izgradnju hale sportova traži drugo rešenje, a ne da se novac obezbedi prodajom značajnog objekta i kreditnim zaduživanjem.

Prihvaćen je predlog Ljubomira Bradića da se članovi porodice poginulih biraca oslobode plaćanja grobnom mesta, dok će predlog da se odobre olakšice borcima za parkiranje, overu dokumenata.. razmotriti da nadležne služne. 

Na današnjoij sednici, koja je praktično nastavak prekinutog skupštinskog zasedanja 31. avgusta, odbornici će razmatrati 21 tačku, među kojima je svakako najznačajnija drugi rebalans budžeta Valjeva i drugi rbalans budžeta Gradske direkcije.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara