Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2015, 07:05

Ambasador Nemačke u poseti Valjevskoj gimnaziji

č: | fb:

Gost Valjevske gimnazije danas je ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, koji će otvoriti Nedelju nemačke kluture. U okviru ovog programa, kojim se obeležava 145 godina postojanja Valjevske gimnazije, biće otvorena izložba fotografija „Sva naša putovanja“, kroz koju će biti prikazano devet putovanja učenika i profesora škole u Nemačku, Rumuniju i Hrvatsku, a potom i prezentacija na nemačkom jeziku tih devet putovanja. U utorak od 20 časova projekcija nemačkog igranog filma, u četvrtak predavanje „Geteov prijem srpskih narodnih junačkih pesama“ održaće dr Miodrag Loma, dok je u petak koncert „Ples po žici u klasičnom stilu nemačkih autora“ kvarteta MISS.

„Danas će učenici i profesori, kroz kulturno-umetnički program, ambasadoru Savezne Republike Nemačke i gostima prikazati šta to Valjevska gimnazija radi na planu boljeg učenja nemačkog jezika i uz to će prikazati, kroz izložbu, gde su tokom ove školske godine putovali i to zahvaljujući pomoći Gete-instituta iz Beograda“, kaže direktor Valjevske gimnazije dr Vojislav Andrić.

U okviru programa obeležavanja 145 godina postojanja škole, pored Nedelje nemačke kulture, biće organizovana i Nedelja francuske kulture, najavljuju iz Valjevske gimnazije.

Valjevska gimnazija kao dvogodišnja realka osnovana je 23. novembra 1870.godine. Zgrada koju Gimnazija i danas koristi izgrađena je 1906. godine. 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 38 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara