Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2015, 07:05

Ambasador Nemačke u poseti Valjevskoj gimnaziji

č: | fb:

Gost Valjevske gimnazije danas je ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, koji će otvoriti Nedelju nemačke kluture. U okviru ovog programa, kojim se obeležava 145 godina postojanja Valjevske gimnazije, biće otvorena izložba fotografija „Sva naša putovanja“, kroz koju će biti prikazano devet putovanja učenika i profesora škole u Nemačku, Rumuniju i Hrvatsku, a potom i prezentacija na nemačkom jeziku tih devet putovanja. U utorak od 20 časova projekcija nemačkog igranog filma, u četvrtak predavanje „Geteov prijem srpskih narodnih junačkih pesama“ održaće dr Miodrag Loma, dok je u petak koncert „Ples po žici u klasičnom stilu nemačkih autora“ kvarteta MISS.

„Danas će učenici i profesori, kroz kulturno-umetnički program, ambasadoru Savezne Republike Nemačke i gostima prikazati šta to Valjevska gimnazija radi na planu boljeg učenja nemačkog jezika i uz to će prikazati, kroz izložbu, gde su tokom ove školske godine putovali i to zahvaljujući pomoći Gete-instituta iz Beograda“, kaže direktor Valjevske gimnazije dr Vojislav Andrić.

U okviru programa obeležavanja 145 godina postojanja škole, pored Nedelje nemačke kulture, biće organizovana i Nedelja francuske kulture, najavljuju iz Valjevske gimnazije.

Valjevska gimnazija kao dvogodišnja realka osnovana je 23. novembra 1870.godine. Zgrada koju Gimnazija i danas koristi izgrađena je 1906. godine. 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 36 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara