27.11.2015, 12:22

Odbornici za zaštitnika prava građana

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada usvojili su inicijativu LDP da se u dnevni red jedne od narednih sednica Skupštine grada uvrsti predlog Odluke o uspostavljanju institucije zaštitnika prava građana u Valjevu.

Odbornica LDP Radmila Novaković je podsetila da je inicijativa o muspostavljanju institucije zaštitnika građana pokrenuta pre godinu dana, koju su podržale neke NVO, poput „Dijalog“ i „Dosta, bre“ kao i Odbor za ljudska prava, ali još uvek nije ušla u skupštinsku proceduru, a predlagači nisu obavešteni o razlozima.

„Zaštitnik građana jednako je potreban samim građanima kako bi mogli da zaštite i odbrane svoje prava, ali je potreban i državnoj administraciji kako bi se odbranila od toga d preraste u birokratiju", navela je odbornica Novaković. Ona je predložila da Skupština usvoji zaključak kojim se Gradskom veću nalaže da u naredna dva-tri meseca pripremi i obradi sve informacije i zakonska dokumenta, kako bi se u dnevni red jedne od narednih Skupština uvrstio predlog Odluke o uspostavljanju institucije zaštitnika grđana u gradu Valjevu. 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 57 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara