Kabinet fizike (foto: Đorđe Đoković)
Kabinet fizike (foto: Đorđe Đoković)
04.12.2015, 12:23

Renoviran i opremljen kabinet fizike u Gimnaziji

č: | fb:

U Valjevskoj gimnaziji otvoren je kabinet za fiziku, čije su renoviranje i opremanje sa dva miliona dinara finansirale Kompanije NIS i “Gasprom njeft”, i Fondacija “Novak Đoković”, koje su do sada finansirale obnovu i opremanje kabineta u deset škola, a kabinet za fiziku u Valjevskoj gimnaziji je osmi po redu.

Profesor i gimnazijalci u kabinetu fizike

Profesor i gimnazijalci u kabinetu fizike (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Valjevske gimnazije dr Vojislav Andrić kaže da zahvaljujući ovoj donaciji Gimnazija sada ima najsavremeniji kabinet fizike. “Napori koje su učinile NIS i Fondacija 'Novak Đoković', ne samo na opremanju kabineta za fiziku u Valjevskoj gimnaziji, nego u još deset škola u Srbiji, zaslužuju pohvalu i dokazuju da su društveno odgovorni”, kaže dr Vojislav Andrić, direktor Valjevske gimnazije.

Vojislav Andrić i Milena Spasić

Vojislav Andrić i Milena Spasić (Foto: Đorđe Đoković)

“Lepo je biti u jednoj od najstarijih institucija u Srbiji”, rekla je direktor Sektora za društveno-odgovorno poslovanje u kompaniji NIS Milena Spasić, prilikom današnje posete Valjevskoj gimnaziji.

“Obnova i opremanje kabineta fizike u Valjevskoj gimnaziji posebno je značajan jer je realizovan u okviru projekta obnove kabineta u školama u poplavljenim područjima. “Društvena odgovornost kompanije 'Gasprom njeft' i NIS je strateško opredeljenje i posebnu pažnju posvećujemo projektima koji su usmereni na mlade, njihovo obrazovanje i dalji razvoj. Posebno zadovoljstvo predstavlja i činjenica da je upravo to prepoznala i Fondacija našeg najboljeg tenisera”, kaže Milena Spasić.

Zahvaljujući donaciji Kompanije NIS i Fondaciji “Novak Đoković” kabinet za fiziku dobio je opremu za demonstraciju, kao i za eksperimentalne vežbe, od mehanike, elektrotehnike do astronomije. “Takođe urađeni su i eksperimentalni stolovi sa neizmeničnom strujom, a iz Nemačke smo dobili dva kompleta eksperimentalnih vežbi, tako da smo više nego zadovoljni. Oprema za eksperimentalne vežbe je važna, jer se na praktičnim radovima najbolje uči i pamti”, poručio je Predrag Stefanović profesor fizike u Valjevskoj gimnaziji.

Predrag Stefanović

Predrag Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Među deset škola u Srbiji u koje su investirale Kompanije NIS i “Gasprom njeft”, i Fondacija “Novak Đoković” je i ubska Gimnazija, gde je obnovljen i opremljen kabinet za hemiju.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 22 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara