Kabinet fizike (foto: Đorđe Đoković)
Kabinet fizike (foto: Đorđe Đoković)
04.12.2015, 12:23

Renoviran i opremljen kabinet fizike u Gimnaziji

č: | fb:

U Valjevskoj gimnaziji otvoren je kabinet za fiziku, čije su renoviranje i opremanje sa dva miliona dinara finansirale Kompanije NIS i “Gasprom njeft”, i Fondacija “Novak Đoković”, koje su do sada finansirale obnovu i opremanje kabineta u deset škola, a kabinet za fiziku u Valjevskoj gimnaziji je osmi po redu.

Profesor i gimnazijalci u kabinetu fizike

Profesor i gimnazijalci u kabinetu fizike (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Valjevske gimnazije dr Vojislav Andrić kaže da zahvaljujući ovoj donaciji Gimnazija sada ima najsavremeniji kabinet fizike. “Napori koje su učinile NIS i Fondacija 'Novak Đoković', ne samo na opremanju kabineta za fiziku u Valjevskoj gimnaziji, nego u još deset škola u Srbiji, zaslužuju pohvalu i dokazuju da su društveno odgovorni”, kaže dr Vojislav Andrić, direktor Valjevske gimnazije.

Vojislav Andrić i Milena Spasić

Vojislav Andrić i Milena Spasić (Foto: Đorđe Đoković)

“Lepo je biti u jednoj od najstarijih institucija u Srbiji”, rekla je direktor Sektora za društveno-odgovorno poslovanje u kompaniji NIS Milena Spasić, prilikom današnje posete Valjevskoj gimnaziji.

“Obnova i opremanje kabineta fizike u Valjevskoj gimnaziji posebno je značajan jer je realizovan u okviru projekta obnove kabineta u školama u poplavljenim područjima. “Društvena odgovornost kompanije 'Gasprom njeft' i NIS je strateško opredeljenje i posebnu pažnju posvećujemo projektima koji su usmereni na mlade, njihovo obrazovanje i dalji razvoj. Posebno zadovoljstvo predstavlja i činjenica da je upravo to prepoznala i Fondacija našeg najboljeg tenisera”, kaže Milena Spasić.

Zahvaljujući donaciji Kompanije NIS i Fondaciji “Novak Đoković” kabinet za fiziku dobio je opremu za demonstraciju, kao i za eksperimentalne vežbe, od mehanike, elektrotehnike do astronomije. “Takođe urađeni su i eksperimentalni stolovi sa neizmeničnom strujom, a iz Nemačke smo dobili dva kompleta eksperimentalnih vežbi, tako da smo više nego zadovoljni. Oprema za eksperimentalne vežbe je važna, jer se na praktičnim radovima najbolje uči i pamti”, poručio je Predrag Stefanović profesor fizike u Valjevskoj gimnaziji.

Predrag Stefanović

Predrag Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Među deset škola u Srbiji u koje su investirale Kompanije NIS i “Gasprom njeft”, i Fondacija “Novak Đoković” je i ubska Gimnazija, gde je obnovljen i opremljen kabinet za hemiju.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 51 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara