Vlada u senci DS (foto: Đorđe Đoković)
Vlada u senci DS (foto: Đorđe Đoković)
04.12.2015, 14:56

Vučićev režim pada na izborima

č: | fb:

Predsednik Demokratske stranke (DS) i premijer Vlade u senci te stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će režim Aleksandra Vučića pasti na izborima bez obzira na to što „naručene ankete“ o rejtingu stranaka govore drugačije. Pajtić je danas predsedavao sednicom Vlade u senci DS, koja je održana u Valjevu, a potom je, sa još devet članova te Vlade, održao konferenciju za medije.

 

KOnferencija za novinare Vlade u senci DS

KOnferencija za novinare Vlade u senci DS (Foto: Đorđe Đoković)

Početkom 2000-te, DS kao najača opoziciona stranka u Srbiji, prema sličnim anketama, imala rejting od 9 odsto, a da je nekoliko meseci docnije na izborima pao tadašnji režim Slobodana Miloševića.

Pajtić je najavio kako danas iz Valjeva započinje razgovor demokrata sa građanima, te da će DS do kraja godine obići sve gradove i opštine u Srbiji, pa će tako, po prvi put, program jedne političke partije biti „na javnoj raspravi“.

„Govoriti danas, u četvrtoj godini ove Vlade, o Mirku Cvetkoviću potpuno je besmisleno!“, ocenio je Pajtić i podsetio da su aktuelni lideri stranaka na vlasti Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić pre 2000.te „zamalo završili u Hagu“. Pritom je ustvrdio kako bi nas dalje vraćanje u prošlost dovelo do ko zna čega.

Premijer Vlade u senci DS i predsednik demokrata  ustvrdio je kako DS ima odgovore na aktuelne izazove, a Vućićevu vladu optužio kako nije ponudila, niti nudi, bilo kakva rešenja za velike probleme u kojima se Srbija nalazi apostrofirajući nezaposlenost i nebrigu za školstvo i zdravstvo kao najvažnije. „Nama penzioneri, kojima je protivustavno oduzeto deset odsto primanja, danas prehranjuju porodice i čuvaju socijalni mir!“, ocenio je Pajtić.

„Kada budemo pobedili na izborima vratićemo penzionerima ono što im je nezakonito oduzeto, a to je, podsetiću, daleko manje od onih 12 kompletnih penzija, koje smo vraćali posle izborne pobede 2000-te godine“, dodao je lider demokrata.

Pajtićsa Valjevcima

Pajtićsa Valjevcima (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelnu vlast optužio je za bespotrebno smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru, ne za 14.500 već za 35.000 ljudi, koji će teško moći da nađu posao u privatnom sektoru jer se ni preduzetnici ne stimulišu da uposle te ljude, najčešće u starosnoj dobi od preko 50 godina. „Prema standardima EU, nemamo viša zaposlenih u javnom sektoru, a otpuštanje nije garant efikasnijeg rada uprave, kao što garant nije ni uprava sa još 135.000 zaposlenih“, dodao je Pajtić.

DS će preduzetnike stimulisati oslobađanjem bar dela poreza na godinu do četiri godine, protiv toga je da se državna zemlja prodaje strancima jer dobar domaćin zemlju nikada ne prodaje, mladim obrazovanim ljudima biće omogućeno da se zaposle za pet meseci od okončanja školovanja. Na taj način, smatra Pajtić, mladi ljudi će se vraćati u svoje sredine iz univerzitetskih centara, a smanjiće se i broj onih koji odlaze iz Srbije.

Demokrate i građani

Demokrate i građani (Foto: Đorđe Đoković)

Članovi Vlade DS u senci, među kojima su i Dragoslav Šumarac, Dragan Šutanovac, Goran Ćirić, Kena Milojičić, Vladimir Todorić... danas sa Valjevcima razgovaraju u kampanji „od vrata do vrata“, a od 17.00 sati, u velikoj ali Gradske skupštine, biće održan sastanak sa članovima i simpatizerima stranke, kao i zainteresovanim građanima.

Demokrate i građani

Demokrate i građani (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 6 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara