Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
04.12.2015, 20:31

Živković: Najdoslednija smo opoziciona stranka u Srbiji

č: | fb:

Nastavljajući akciju "Kafa sa poslanikom", narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković posetio je večeras Valjevo, gde je u jednom od kafića u centru grada razgovarao sa građanima.

"Najveće interesovanje mojih sagovornika bilo je za rešavanje problema nezaposlenosti od čega zavisi i budućnost mladih i njihov ostanak u Srbiji", rekao je Živković za Kolubarske.rs posle razgovora sa građanima, koji je trajao duže od planiranih sat i po vremena.

"Naravno i to kako rešiti problem korupcije, koja generiše mnoga zla. Jasno je da je to nemoguća misija bez vere u institucije sistema, koje bi morale da rade svoj posao", dodao je Živković.

On je takođe kazao kako Nova stranka "nije najjača ali jeste najdoslednija opoziciona stranka u Srbiji, te je pozvao na razgovor i dogovor sve koji veruju da je na izborima moguće srušiti režim Aleksandra Vučića. Dodao je kako se moraju udružiti svi oni koji su "suštinski za proevropsku Srbiju i 21. vek, a ne samo deklarativno, odnosno zbog toga što u kalendaru piše da smo u 2015. godini".

"Da li sam optimista da je moguć dogovor opozicionih stranaka? Naravno da jesam. Zbog toga pozivam građane da se bave politikom, makar i tako što će izaći na izbore i glasati. Ako se građani ne budu bavili politikom, baviće se politika njima, a to nije dobro, što pokazuje i trenutna situacija u Srbiji", kazao je Živković.

Za učinak režima Aleksandra Vučića rekao je kako aktuelni premijer nije realizovao ni jedno obećanje osim što je Kosovo sada nezavisno, i de jure i de fakto. "Nije samo Vučić kriv za to ali će u istoriji ostati zapisano da se to dogodilo za vreme njegovog mandata na čelu Vlade Srbije", precizirao je Živković.

Akcijom "Kafa s poslanikom" nastavlja se praksa koju narodni poslanici Nove stranke sprovode već godinu i po dana. Cilj je uspostavljanje direktnog kontakta između građana i njihovih predstavnika u Narodnoj skupštini jer se jedino na taj način može steći realan uvid u stanje u Srbiji. 

"Špartanje Srbijom" nastavlja se sutrašnjom tirbinom u Novom Sadu, potom slede slični skupovi u Zrenjaninu i Baču. Poslanici Nove stranke takođe gostuju i na lokalnim TV stanicama, gde je to moguće, jer je to, kako reče Zoran Živković, jedini način da se probije medijska blokada režima na televitijama sa nacionalnom pokrivenošću.

Živković je večeras gostovao u programu TV VA plus, gde su pre njega bili i Bojan Pajtić, Boris Tadić, Jovo Bakić, Borko Stefanović... Jedan od narednih gostiju biće Branko Ružić (SPS), a pozivi za gostovanje u programu upućeni su i čelnicima SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu.

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara