Zavod za zaštitu spomenika kulture (foto: Đorđe Đoković)
Zavod za zaštitu spomenika kulture (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2015, 07:18

Imenovan direktor Zavoda za zaštitu spomenika

č: | fb:

Arhitekta iz Beograda Ksenija Stevanović imenovana je za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, koja bi trebalo da je od danas u svojoj direktorskoj fotelji. Rešenje o imenovanju Stevanovićeve, koje je donelo Ministarstvo kulture i informisanja, objavljeno je u Službenom glasniku 28. novembra, kada je objavljeno i rešenje o razrešenju dosadašnjeg v.d. direktora Nemanje Radojičića.

Ksenija Stevanović je na funkciju direktora imenovana na predlog Upravnog odbora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, koji je Ministarstvu kulture dosavljen pre skoro tri meseca. Podsećam, početkom septembra Upravni odbor se između dva kandidata, arhirekte Ksenije Stevanović, koja je u trenutku konkurisanja bila nezaposlena, a jedno vreme je radila u CIP-u i Arhitektonskom fakultetu, i Radivoja Arsića, diplomiranog arheologa, koji je 14 godina zaposlen u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Valjevu, dve godine bio je v.d. direktora, opredelio za Kseniju Stevanović.

Njenim imenovanjem za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture okončano je nezakonito direktorovanje u funkciji vršioca dužnosti dosadašnjeg v.d. direktora ove ustanove kulture od nacionalnog značaja. Rešenjem Vlade Srbije, od 20. maja 2013. godine, za v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomemika kulture u Valjevu imenovan je Nemanja Radojičić. On je u maju prošle godine, kada mu je istekao jednogodišnji status vršioca dužnosti direktora, zatražio da ga Ministarstvo kulture razreši, što nije učinjeno sve do prošlog meseca, ili nakon godinu i po dana, kada je doneto i rešenje o imenovanju Ksenije Stevanović na funkciju direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 18 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara