Zavod za zaštitu spomenika kulture (foto: Đorđe Đoković)
Zavod za zaštitu spomenika kulture (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2015, 07:18

Imenovan direktor Zavoda za zaštitu spomenika

č: | fb:

Arhitekta iz Beograda Ksenija Stevanović imenovana je za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, koja bi trebalo da je od danas u svojoj direktorskoj fotelji. Rešenje o imenovanju Stevanovićeve, koje je donelo Ministarstvo kulture i informisanja, objavljeno je u Službenom glasniku 28. novembra, kada je objavljeno i rešenje o razrešenju dosadašnjeg v.d. direktora Nemanje Radojičića.

Ksenija Stevanović je na funkciju direktora imenovana na predlog Upravnog odbora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, koji je Ministarstvu kulture dosavljen pre skoro tri meseca. Podsećam, početkom septembra Upravni odbor se između dva kandidata, arhirekte Ksenije Stevanović, koja je u trenutku konkurisanja bila nezaposlena, a jedno vreme je radila u CIP-u i Arhitektonskom fakultetu, i Radivoja Arsića, diplomiranog arheologa, koji je 14 godina zaposlen u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Valjevu, dve godine bio je v.d. direktora, opredelio za Kseniju Stevanović.

Njenim imenovanjem za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture okončano je nezakonito direktorovanje u funkciji vršioca dužnosti dosadašnjeg v.d. direktora ove ustanove kulture od nacionalnog značaja. Rešenjem Vlade Srbije, od 20. maja 2013. godine, za v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomemika kulture u Valjevu imenovan je Nemanja Radojičić. On je u maju prošle godine, kada mu je istekao jednogodišnji status vršioca dužnosti direktora, zatražio da ga Ministarstvo kulture razreši, što nije učinjeno sve do prošlog meseca, ili nakon godinu i po dana, kada je doneto i rešenje o imenovanju Ksenije Stevanović na funkciju direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 52 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara