Elektronski Roptary (foto: Nikola Božić)
Elektronski Roptary (foto: Nikola Božić)
07.12.2015, 09:46

Rotary podržao mlade talente

č: | fb:

Valjevo je bilo domaćin osnivanju prvog elektronskog Rotary kluba u našoj zemlji, kada su prikupljena i sredstva za mlade talente. Prvi elektronski Rotary klub u Srbiji okuplja dvadesetak mladih ljudi iz Beograda, Valjeva, Novog Sada, Požege, Niša, Podgorice, koji se kao uspešni profesionalci jednom nedeljno okupljaju preko interneta. Proslava njihovog osnivanja obeležena je u subotu u Istraživačkoj stanici Petnica.

Prva akcija elektronskog Rotary kluba bila je prikupljanje novca za mlade talente iz svih krajeva naše zemlje. Novčanim prilozima članova novoosnovanog elektronskog Rotary kluba i Rotary kluba, obezbeđena je stipendija za 20 srednjoškolaca koji se zanimaju za prirodne, društvene i tehničke nauke. Sredstva će biti plasirana preko Fonda Istraživačke stanice Petnica onim polaznicima ove institucije kojima su finansije prepreka za dolazak u Petnicu.

Rotary je međunarodna organizacija koja okuplja profesionalce koji žele da pomognu unapređenju života u svojim lokalnim zajednicama, ali i rešavanju nekih globalnih problema. Poznati su po projektu koji realizuju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom a tiče se suzbijanja dečije paralize. U Valjevu su kroz Rotary klub Valjevo pomagali narodnu kuhinju, sanaciji domaćinstava nastradalih u klizištima prošle godine, nabavkom opreme za Valjevsku bolnicu... Rotary pokret postoji od 1905. godine.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 7 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara