Elektronski Roptary (foto: Nikola Božić)
Elektronski Roptary (foto: Nikola Božić)
07.12.2015, 09:46

Rotary podržao mlade talente

č: | fb:

Valjevo je bilo domaćin osnivanju prvog elektronskog Rotary kluba u našoj zemlji, kada su prikupljena i sredstva za mlade talente. Prvi elektronski Rotary klub u Srbiji okuplja dvadesetak mladih ljudi iz Beograda, Valjeva, Novog Sada, Požege, Niša, Podgorice, koji se kao uspešni profesionalci jednom nedeljno okupljaju preko interneta. Proslava njihovog osnivanja obeležena je u subotu u Istraživačkoj stanici Petnica.

Prva akcija elektronskog Rotary kluba bila je prikupljanje novca za mlade talente iz svih krajeva naše zemlje. Novčanim prilozima članova novoosnovanog elektronskog Rotary kluba i Rotary kluba, obezbeđena je stipendija za 20 srednjoškolaca koji se zanimaju za prirodne, društvene i tehničke nauke. Sredstva će biti plasirana preko Fonda Istraživačke stanice Petnica onim polaznicima ove institucije kojima su finansije prepreka za dolazak u Petnicu.

Rotary je međunarodna organizacija koja okuplja profesionalce koji žele da pomognu unapređenju života u svojim lokalnim zajednicama, ali i rešavanju nekih globalnih problema. Poznati su po projektu koji realizuju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom a tiče se suzbijanja dečije paralize. U Valjevu su kroz Rotary klub Valjevo pomagali narodnu kuhinju, sanaciji domaćinstava nastradalih u klizištima prošle godine, nabavkom opreme za Valjevsku bolnicu... Rotary pokret postoji od 1905. godine.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 19 sati 3 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara