Advokati ispred Višeg suda (foto: Đorđe Đoković)
Advokati ispred Višeg suda (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2015, 12:46

„Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu!”

č: | fb:

I Valjevski advokati su se danas u podne okupili pred Višim sudom sa porukom „Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu!”. Oni su tako, zajedno sa ostalim kolegama iz cele Srbije, iskazali protest zbog napada vatrenim oružjem na advokata Vladimira Zreleca iz Beograda i nanošenja teške telesne povrede opasne po život.

Valjevski advokat Slavica Obradović kaže da ovim okupljanjem advokati žele da skrenu pažnju javnosti na opasnost posla kojim se bave i na odnos stranaka prema advokatima, koji često bude brutalan. „Ovim okupljanjem, takođe, želimo da skrenemo pažnju Vladi Republike Srbije na naš nebezbedan položaj zbog prirode posla kojim se bavimo i da je krajnje vreme da se preduzmu adekvatne mere zaštite”, kaže Obradović. Ona navodi alarmantan podatak da je prethodnih godina više od 20 advokata napadnuto, a da nijedan počinilac nije otkriven. „Ta činjenica ohrabruje počinioce da i dalje napadaju, jer očigledno samo za napade na advokate ne postoje sankcije”, kaže Slavoca Obradović.

Slavica Obradović

Slavica Obradović (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski advokati pitaju nadležne da li su i oni građani Srbije kao i ostali ili su građani drugog reda i da li i za advokate važe isti zakoni?

„Sa ovog mesta zahtevamo od republičke Vlade da hitno formira komisiju za istraživanje svih napada na advokate i da sve počinioce sankcioniše. U protivnom, ako se nište ne preduzme, i dalje ćemo biti potencijalne mete”, poručili sa valjevski advokati sa današnjeg skupa ispred Višeg suda.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 14 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara