Advokati ispred Višeg suda (foto: Đorđe Đoković)
Advokati ispred Višeg suda (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2015, 12:46

„Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu!”

č: | fb:

I Valjevski advokati su se danas u podne okupili pred Višim sudom sa porukom „Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu!”. Oni su tako, zajedno sa ostalim kolegama iz cele Srbije, iskazali protest zbog napada vatrenim oružjem na advokata Vladimira Zreleca iz Beograda i nanošenja teške telesne povrede opasne po život.

Valjevski advokat Slavica Obradović kaže da ovim okupljanjem advokati žele da skrenu pažnju javnosti na opasnost posla kojim se bave i na odnos stranaka prema advokatima, koji često bude brutalan. „Ovim okupljanjem, takođe, želimo da skrenemo pažnju Vladi Republike Srbije na naš nebezbedan položaj zbog prirode posla kojim se bavimo i da je krajnje vreme da se preduzmu adekvatne mere zaštite”, kaže Obradović. Ona navodi alarmantan podatak da je prethodnih godina više od 20 advokata napadnuto, a da nijedan počinilac nije otkriven. „Ta činjenica ohrabruje počinioce da i dalje napadaju, jer očigledno samo za napade na advokate ne postoje sankcije”, kaže Slavoca Obradović.

Slavica Obradović

Slavica Obradović (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski advokati pitaju nadležne da li su i oni građani Srbije kao i ostali ili su građani drugog reda i da li i za advokate važe isti zakoni?

„Sa ovog mesta zahtevamo od republičke Vlade da hitno formira komisiju za istraživanje svih napada na advokate i da sve počinioce sankcioniše. U protivnom, ako se nište ne preduzme, i dalje ćemo biti potencijalne mete”, poručili sa valjevski advokati sa današnjeg skupa ispred Višeg suda.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 59 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara