Klizište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Klizište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2015, 11:44

Počela sanacija klizišta na putu za Paramentiće

č: | fb:

Danas su počeli radovi na sanaciji klizišta na putu za Paramentiće i to na delu od novog mosta ka naselju Paramentići. Iz Gradske direkcije najavljuju da će zbog tih radova, koji će trajati do 15. decembra, povremeno biti duže ili potpuno u prekidu saobraćaj na tom putnom pravcu. Za to vreme, vozačima se preporučuje alternativna saobraćajnica preko naselja Veselinovići.

Vrednost radova na sanaciji klizišta na putu za Paramentiće i izgradnji potpornog zida u Prešernovoj ulici, gde su takođe počeli radovi na sanaciji klizišta, je 2,2 miliona dinra. U ovoj godini sanirano je 25 klizišta u koje je investirano oko 22 miliona dinara.

Klizišta u valjevskom kraju su velika, preskupa i većina postoji od ranije, a majske poplave su ih samo aktivirale. Na teritoriji Valjeva ima preko 200 većih klizišta, na preko 60 se nalazi deset i više kuća, čak su na nekima ugrožena i cela naselja, a sanirano je tek 25 klizišta. Sledeće godine u gradskom budžetu za sanaciju najkritičnijih klizišta biće izdvojeno oko 50 miliona dinara, a procena je da je za sanaciju klizišta na teritoriji grada potrebno oko 4,5 milijarde dinara.

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 2 sati 2 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar