Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2015, 07:49

Počinju radovi na spajanju ulica Mirka Obradovića i Sinđelićeve

č: | fb:

Danas počinju radovi na spajanju Ulice Mirka Obradovića sa Sinđelićevom ulicom, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. Vrednost radova je oko šest miliona dinara, projektom je planirana izgradnja dve trake, a posao je dobio konzorcijum Kompresor ing i PZP „Valjevo".

Radovi na spajanju dve saobraćajnice trebalo je da počnu pre nekoliko meseci, ali su kasnili zbog žalbe vlasnika pansiona „Bubica“, koji se nalazi pored buduće saobraćajnice, koji je nezadovoljan zbog toga što će potporni zid biti podignut samo nekoliko metara od objekta, što će onemogućiti normalan prilaz.

Jeremić kaže da ima najava da vlasnik pansiona neće dozvoliti početak radova, pa će, ukoliko se to desi tražiti asistenciju, policije. On objašnjava da se čeka odgovor na žalbu, na građevinsku dozvolu, koja je upućena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali da ta žalba ne odlaže izvršenje i početak radova za koje je obezbeđena građevinska dozvola. Jeremić naglašava da će radovi biti izvedeniu skladu sa zakonom, što podrazumeva i to da će saobraćajnica od objekta biti udaljena četiri metra, što će omogućiti normalan prilaz.

„Istovremeno dok se vlasnik pansiona 'Bubica' žali i protivi spajanju dve ulice, a time ćemo rešiti saobraćajni kolaps u centru grada, ostali stanari Ulice Mirka Obradovića traže probijanje ulice i spajanje sa Sinđelićevom“, kaže Jermić i naglašava da je ovde reč, pre svega, o tome šta je interes grada i šta mora da se uradi, a ne šta je želja i zahtev jednog čoveka.

Jeremić najavljuje da će radovi na spajanju dve ulice biti završeni do kraja godine. Planirano je da se rade dve trake, s tim što će do proleća sledeće godine saobraćaj funkcionisati tako što će vozači iz pravca autobuske stanice moći da skrenu samo desno u Sinđelićevu ulicu, a ne i levo preko mosta. Dvosmerno kretanje, prema rečima direktora Gradske direkcije, biće rešeno sledeće godine sa dodatnim radovima u Sinđelićevoj ulici. „Planirali smo da saobraćajnicu kompletno završimo ove godine, što podrazumeva i dva smera, međutim pošto se niko nije javio na tender za rekonsrukciju Sinđelićeve ulice, posao smo odložili za proleće sledeće godine“, objašnjava direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 19 sati 7 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara