Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
24.12.2015, 14:28

Danas javna rasprava o budžetu

č: | fb:

Javna rasprava o predlogu Odluke o budžetu grada Valjeva za 2016. godinu biće održana u velikoj sali Skupštine grada u 18.00 časova. Cilj javne rasprave je upoznavanje građana sa nacrtom dokumenta, kako bi svojim primedbama i sugestijama pomogli u njegovom konačnom utvrđivanju, saopštavaju iz Gradske uprave i pozivaju zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi uoči donošenja najznačajnije odluke Grada.

Gradsko veće je usvojilo odluku o budžetu za 2016. godinu, po kojoj će sledeće godine u gradskoj kasi biti dve milijarde 845 miliona dinara. Budžet je, u odnosu na prvobitno planirani, uvećan za 200 miliona dinara ili za sredstva koja nisu utrošena u ovoj godini. Najviše novca u gradskoj kasi, preko 1,6 milijardi dinara, biće prihod ostvaren od poreza, a najznačajniji su porez na dohodak, dobit i kapitalnu dobit od 1,1 milijardu dinara. U budžetu za sledeću godinu za Gradsku direkciju namenjeno je blizu 950 miliona dinara, od toga samo za putnu infrastrukturu biće izdvojeno 478 miliona dinara.

O predlogu Odluke o budžetu za sledeću godinu izjašnjavaće se odbornici lokalnog parlamenta na sednici Skupštine grada u ponedeljak.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara