Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
26.12.2015, 15:24

Gradsko veće nije prihvatilo amandmane

č: | fb:

Gradsko veće nije prihvatilo nekoliko amandmana na predlog Odluke o budžetu za 2016. godinu o kojoj će se odbornici izjašnjavati na sednici Skupštine grada u ponedeljak.

Odbornika DS Željko Đukić predložio je da se povećaju subvencije za zapošljavanje sa 15 miliona na 100 miliona dinara i to tako što bi za 85 miliona dinara bio umanjen iznos namenjen Gradskoj direkciji. Gradonačelnik Stanko Terzić kaže da je budžet ograničen, tako da bi svako prekoračenje značilo obustavu transfera novca iz Republike i naglašava da subvencije u sledećoj godini ne mogu biti povećane u odnosu na ovu godinu.

On objašnjava da nije moguće povećati subvencije za zapošljavanje tako što će biti umanjen iznos namenjen Gradskoj direkciji, nego bi mogle biti povećane, tako što bi bile smanjene neke druge subvencije. “U sledećoj godini planirano je 108 miliona dinara subvencija. Od toga za javni prevoz se izdvaja 22,5 miliona, za vodosnabdevanje 29 miliona, za Toplanu 28,5  miliona, za regionalnu deponiju 2,5 miliona, 15 milona za zapošljavanje…” navodi gradonačelnik. Dodaje da je u ovoj godini Grad subvencionisao zapošljavanje 90 ljudi i najavljuje da će već sredinom januara objaviti konkurs za zapošljavanje.

Nije usvojen ni drugi amandman odbornika DS da se 120 miliona dinara sa Gradske direkcije preusmeri na izgradnju Gerontološkog centra. Gradonačelnik Terzić objašnjava da Grad, i pored toga što je taj objekat značajan, ne može da prihvati obaveze koje mu ne pripadaju, s obzirom na to da su jasno određene obaveze Grada, Republike i donatora, koji su finansirali izgradnju Gerontološkog centra. Poručuje da će insistirati kod Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da nastave radove na ovom objektu u idućoj godini.

Odbijen je amandman odbronika PUPS Živadina Ninkovića, koji se odnosi na unapređenje mera bezbednosti u saobraćaju. Obrazlažući razloge zbog kojih nije usvojen ovaj predlog gradonačelnik Stanko Terzić podseća  da je u ovoj godini potrošeno 29 miliona dinara za bezbednost u saobraćaju. „Skoro polovina novca je uložena u komunalnu infrastrukturu, posebno u ulice u blizini škola, devet miliona dinara je uloženo u video nadzor, kojim će biti pokrivena tri pravca ulaska u grad”, kaže Terzić.

Smatra da je u ovoj godini napravljen veliki iskorak u preventivno-promotivnim aktivnostima. “Kod članova Komisije za bezbednost saobraćaja je bila bojazan da li će i iduće godine biti dovoljno sredstava za nastavak tih aktivnosti, jer treba da uradimo Studiju o bezbednosti saobraćaja, koja košta oko četiri miliona dinara. Sigurno je da ćemo imati dovoljno sredstava da nastavimo aktivnosti na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju, a njihova bezbednost nam je najvažnija, tako da ovaj amandman ne možemo prihvatiti“, zaključio je gradonačelnik Stanko Terzić na sednici Gradskog veća.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 11 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara