JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2015, 12:39

Krivična prijava protiv bivšeg direktora Vidraka

č: | fb:

Bivši direktor JKP „Vidrak“ Slobodan Pavlović našao se na spisku 39 osoba protiv kojih su u akciji „Rezač“ podnete krivične prijave za višemilionske štete zbog korupcije i primanja mita.

Pavlović se tereti zato što je tadašnjem starešini valjevske crkve dao besplatnu mesečnu kartu za parking vrednu 5.000 dinara. Pored Pavlovića, krivična prijava je podneta i protiv njegovog naslednika, takođe bivšeg direktora valjevskog komunalnog preduzeća, Janka Gagića. Policija ih obojicu sumnjiči da su „Vidrak“ oštetili za 650.000 dinara, tako što su od aprila 2012. godine do avgusta 2014. pojedinim licima davanjem univerzalne parking karte omogućili neograničeno besplatno parkiraje.

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

Pavlović kaže da je o krivičnoj prijavi u akciji „Rezač“ saznao iz medija. Objašnjava da može da bude „odgovoran“ za štetu ne veću od 20.000 dinara.

„U maju 2012. godine sam tadašnjem starešini valjevske crkve, i to ne kao pojedincu nego kao instituciji, dao mesečnu parking kartu, čija je vrednost 5.000 dinara. Nakon dva meseca, početkom jula sam smenjen sa mesta direktora, a u septembru 2012. godine sam napustio ’Vidrak’. Sve i da budem ’odgovoran’ i za ona dva meseca kada nisam bio direktor JKP i odgovorno lice, reč je o ukupnom iznosu od 20.000 dinara“, kaжe Pavlović, koji је šef odborničke grupe DS u Skupštini Valjeva.

On dodaje da se za vreme njegovom rukovođenja „Vidrakom“ strogo vodilo računa o tome kome se i zbog čega daju besplatne parking karte. Navodi primer da su svi stranački funkcioneri, direktori, kao i oba gradonačelnika, bivši Zoran Jakovljević i aktuelni Stanko Terzić plaćali i plaćaju parking.

Slobodan Pavlović je pre šest mesci dao izjavu o ovom slučaju, jer je tada bila podneta krivična prijava protiv njegovog naslednika Janka Gagića (SNS) zbog, navodne, manipulacije sa parking kartama. 

Janko Gagić je na mesto ditektora nasledio Slobodana Pavlovića u julu 2012, da bi bio smenjen 28. februara prošle godine, kada se raspala koalicija SPS i SNS, i prelaskom naprednjaka u opoziciju. 

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 1 sati 47 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar