Centar (foto: Đorđe Đoković)
Centar (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2016, 12:41

Situacija je redovna

č: | fb:

Nakon novih snežnih padavina svi putni pravci na teritoriji grada su prohodni, saopštava Odsek za vanredne situacije i poslove odbrane. Sve magistralne, regionalne i nekategorisane saobraćajnice, kao i gradske ulice i saobraćajnice na Divčibarama su prohodne, saobraćaj se odvija otežano, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Zbog nepoštovanja zabrane kretanja teretnih vozila problema ima na putnom pravcu Slatina-Podbukovi. U saopštenju se navodi da je dat nalog za angažovanje teške mehanizacije kako bi se obezbedila prohodnost i ovih putnih pravaca. Preduzeće „Ingrap-omni“, kome je povereno zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada, povećalo je kapacitete putarskih vozila za čišćenje snega sa ulica i lokalnih puteva. 

U saopštenju Odseka za vanredne situacije i poslove odbrane navodi se da je uredno snabdevanje vodom i toplotom sa daljinskog sistema grejanja. Funkcionisanje i ostalih javnih preduzeća je redovno i bez problema. Nije bilo poziva građana upućenih Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije i Službi za hitnu medicinsku intervenciju, koji bi se mogli dovesti u vezu sa vremenskim uslovima.

Odsek za vanredne situacije je u stalnoj vezi sa službama koje čine Sistem zaštite i spasavanja i one su spremne za dodatno angažovanje, u slučaju pogoršanja situacije, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara