Vladan Aleksić i Petar Dobrivojević (foto: Đorđe Đoković)
Vladan Aleksić i Petar Dobrivojević (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2016, 14:00

Nećemo sa SPS i SNS

č: | fb:

Kako su na današnjoj konferenciji za medije rekli Petar Dobrivojević i Vladan Aleksić, Srpske Dveri na lokalnim izborima neće biti u koaliciji sa socijalistima (SPS) i naprednjacima (SNS), a ni saradnja sa DSS-om još nije dogovorena iako se sa tom strankom, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić, sarađuje u Patriotskom bloku za vanredne parlamentarne izbore.

“Sa DSS smo razgovarali i još ćemo razgovarati ali naš je principijelni stav sa njima ne možemo u koaliciju ukoliko ne napuste aktuelnu gradsku vlast u kojoj su sa SPS-om”, rekao je Dobrivojević, član Povereništva Dveri, svojevremeno funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) u Valjevu.

Dodao je kako je “širok koalicioni potencijal” Srpskih Dveri u formiraju lokalnog Patriotskog bloka ali da će prednost imati opozicione stranke, koje nisu u vlasti, odnosno one stranke, pokreti i grupe građana, kojima su od podele postizbornog plena važnije ideje za svekoliki napredak Valjevu.

Podsećanja radi, Dveri u maju 2012. nisu u Valjevu učestvovale na lokalnim izborima, a na parlamentarnim izborima su ovde dobile oko pet pdsto glasova građana izašlih na birališta.

Član Glavnog odbora Dveri, koje su od oktobra 2014. stranka a ne pokret, Vladan Aleksić dodao je kako je saradnja do sada dogovorena sa sličnim pokretom “Zavetnik”, dok se sa ostalima pregovara.

U tom kontekstu, Dobrivojević je podržao i promenu politike SPS-a ukoliko je to iskren stav a ne prevara birača. On je socijalistima zamerio što nisu bili kadri da kao lokalna vlast iskoriste sva budžetska sredstva uprkos mnogobrojnim problemima nego je novac prenošen u narednu kalendarsku (budžetsku) godinu.

Dveri valjvske su danas najavile da će 27. januara u podne obeležiti stranačku slavu Savindan.

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 44 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara