Vladan Aleksić i Petar Dobrivojević (foto: Đorđe Đoković)
Vladan Aleksić i Petar Dobrivojević (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2016, 14:00

Nećemo sa SPS i SNS

č: | fb:

Kako su na današnjoj konferenciji za medije rekli Petar Dobrivojević i Vladan Aleksić, Srpske Dveri na lokalnim izborima neće biti u koaliciji sa socijalistima (SPS) i naprednjacima (SNS), a ni saradnja sa DSS-om još nije dogovorena iako se sa tom strankom, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić, sarađuje u Patriotskom bloku za vanredne parlamentarne izbore.

“Sa DSS smo razgovarali i još ćemo razgovarati ali naš je principijelni stav sa njima ne možemo u koaliciju ukoliko ne napuste aktuelnu gradsku vlast u kojoj su sa SPS-om”, rekao je Dobrivojević, član Povereništva Dveri, svojevremeno funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) u Valjevu.

Dodao je kako je “širok koalicioni potencijal” Srpskih Dveri u formiraju lokalnog Patriotskog bloka ali da će prednost imati opozicione stranke, koje nisu u vlasti, odnosno one stranke, pokreti i grupe građana, kojima su od podele postizbornog plena važnije ideje za svekoliki napredak Valjevu.

Podsećanja radi, Dveri u maju 2012. nisu u Valjevu učestvovale na lokalnim izborima, a na parlamentarnim izborima su ovde dobile oko pet pdsto glasova građana izašlih na birališta.

Član Glavnog odbora Dveri, koje su od oktobra 2014. stranka a ne pokret, Vladan Aleksić dodao je kako je saradnja do sada dogovorena sa sličnim pokretom “Zavetnik”, dok se sa ostalima pregovara.

U tom kontekstu, Dobrivojević je podržao i promenu politike SPS-a ukoliko je to iskren stav a ne prevara birača. On je socijalistima zamerio što nisu bili kadri da kao lokalna vlast iskoriste sva budžetska sredstva uprkos mnogobrojnim problemima nego je novac prenošen u narednu kalendarsku (budžetsku) godinu.

Dveri valjvske su danas najavile da će 27. januara u podne obeležiti stranačku slavu Savindan.

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 27 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara