Duple trake (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Duple trake (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2016, 08:09

U gradsku kasu od saobraćajnih kazni 27 miliona dinara

č: | fb:

U ovoj godini od naplate novčanih kazni za saobraćajne prekršaje u gradskom budžetu planiran je prihod u gradskom budžetu od 27 miliona dinra. Kako je rečeno na sednici Gradskog veća, polovina novca biće uložena u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture, preko Gradske direkcije, a deo za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.  

Planirano je da 13,5 miliona dinara bude uloženo i projekat izgradnje biciklističke staze u Suvoborskoj i Rajkovačkoj ulici do petničkih bazena, postavljanje zaštitne ograde u Ulici vladike Nikolaja, izgradnju trotoara u Ulici vladike Nikolaja od Sinđelićeve do Hajduk Veljkove ulice, kao i u Bulevaru palih ratnika od Ulice Uzun Mirkove do obdaništa.

Video nadzor, koji će biti postavljen na još tri lokacije, prema Bajinoj Bašti, na izlaznoj traci iz Valjeva ka Beogradu i na obilaznici na putu Valjevo-Užice, koštaće osam miliona dinara. „Postavljanjem video nadzora na još tri lokacije biće realizovan veći deo projekta automatske kontrole saobraćaja, tako da će svi ulazni i izlazni putni pravci u Valjevu biti pokriveni kamerama. Na tim lokacijama kontrolisaće se i brzina kretanja vozila“, objašnjava član Gradskog veća Dobrosav Janković.

U ovoj godini za saobraćajnu policiju biće izdvojeno milion dinara i to za kupovinu radara, što je manje nego prošle godine kada je 3,5 miliona dinara uloženo u kupovinu novog vozila za saobraćajnu policiju. Planirano je da se dva miliona dinara uloži u aktivnosti za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i preventivno-promotivne akcije iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Dobrosav Janković nije precizirao o kojim aktivnostima je reč niti kada i kako će biti realizovane. Dva miliona dinara biće uloženo u izradu strategije bezbednosti saobraćaja Valjeva u periodu od 2016-2020. godine, koja po zakonu treba da bude usvojena do avgusta ove godine.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 53 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara