Duple trake (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Duple trake (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.01.2016, 08:09

U gradsku kasu od saobraćajnih kazni 27 miliona dinara

č: | fb:

U ovoj godini od naplate novčanih kazni za saobraćajne prekršaje u gradskom budžetu planiran je prihod u gradskom budžetu od 27 miliona dinra. Kako je rečeno na sednici Gradskog veća, polovina novca biće uložena u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture, preko Gradske direkcije, a deo za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.  

Planirano je da 13,5 miliona dinara bude uloženo i projekat izgradnje biciklističke staze u Suvoborskoj i Rajkovačkoj ulici do petničkih bazena, postavljanje zaštitne ograde u Ulici vladike Nikolaja, izgradnju trotoara u Ulici vladike Nikolaja od Sinđelićeve do Hajduk Veljkove ulice, kao i u Bulevaru palih ratnika od Ulice Uzun Mirkove do obdaništa.

Video nadzor, koji će biti postavljen na još tri lokacije, prema Bajinoj Bašti, na izlaznoj traci iz Valjeva ka Beogradu i na obilaznici na putu Valjevo-Užice, koštaće osam miliona dinara. „Postavljanjem video nadzora na još tri lokacije biće realizovan veći deo projekta automatske kontrole saobraćaja, tako da će svi ulazni i izlazni putni pravci u Valjevu biti pokriveni kamerama. Na tim lokacijama kontrolisaće se i brzina kretanja vozila“, objašnjava član Gradskog veća Dobrosav Janković.

U ovoj godini za saobraćajnu policiju biće izdvojeno milion dinara i to za kupovinu radara, što je manje nego prošle godine kada je 3,5 miliona dinara uloženo u kupovinu novog vozila za saobraćajnu policiju. Planirano je da se dva miliona dinara uloži u aktivnosti za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i preventivno-promotivne akcije iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Dobrosav Janković nije precizirao o kojim aktivnostima je reč niti kada i kako će biti realizovane. Dva miliona dinara biće uloženo u izradu strategije bezbednosti saobraćaja Valjeva u periodu od 2016-2020. godine, koja po zakonu treba da bude usvojena do avgusta ove godine.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 22 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara