Auto sedište (foto: Đorđe Đoković)
Auto sedište (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2016, 08:23

Auto sedišta na poklon valjevskim bebama

č: | fb:

Grad Valjevo i Komisija za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva podelili su auto sedišta za 81 bebu rođenu od početka godine (za sve bebe rođene od 1. januara do 18. februara 2016.). Vrednost poklona je 600.000 dinara, a kupljeni su od novca koji se uplaćuje u gradsku kasu od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji Valjeva.

Među roditeljima bio je i bračni par Martinov, koji ima troje dece. Pre dve nedelje Marijana je rodila blizance, devojčicu i dečaka. Raduje se poklonima jer, kako reče, da nisu dobili od Grada auto sedišta teško da bi mogli odmah da ih kupe.

(Foto: Đorđe Đoković)

„Ova akcija nam je super došla, posebno što pored dve bebe imamo i dečaka od tri godine, za koga nismo bili u mogućnosti da kupimo auto sedište. Zahvalni smo Gradu na poklonima, dobro su nam došla posebno sada kada moramo da kupujemo sve duplo – kolica, krevetiće, odela...“, kaže Marijana verujući da će ovakvih akcija biti još i za druge valjevske bebe.

Radisav Miletić

Radisav Miletić (Foto: Đorđe Đoković)

Saobraćajni inženjer Radisav Miletić iz Gradske uprave, uz nekoliko poruka i upozorenja, govorio je o značaju korišćenja auto sedišta. „Moj savet je da koristite, pre svega, sigurnosni pojas. U sudarima i pri najmanjim brzinama vozač može do 40 kilometara na čas da zadrži svoje telo snagom ruku. Ali, to može samo vozač, ne i suvozač! Zamislite sad onoga ko drži dete koje nije u auto sedištu. Nemojte se zanositi da ćete ga zadržati, jer ono dobija deset puta veću težinu i izleće vam iz ruku. Zato vodite računa, ovo auto sedište je samo jedan od faktora bezbednsti, i čuvajmo decu", poručio je Miletić.

Akcija kupovine auto sedišta za valjevske bebe, od novca koji se uplaćuje u gradsku kasu od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji Valjeva, biće nastavljena i narednih meseci, najavljeno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 26 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara