Polaganje venaca (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje venaca (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2016, 11:43

Terzić: „Da budemo jedinstveniji i složniji“

č: | fb:

Povodom obeležavanja 20. marta – Dana grada, gradonačelnik Stanko Terzić, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač i načelnik Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević položili su cveće na spomenik proti Mateji Nenadoviću. Pored njih polaganju cveća prisustvovali su samo odbornici LDP u Skupštini grada Radmila Novaković i Dragan Mojsilović.

Prota Mateja Nenadović je predvodio deo ustanika koji su u martu 1804. godine oslobodili Valjevo od Turaka. Potiče iz ugledne porodice Nenadovića iz Brankovine, bio je državnik, vojskovođa i književnik. Bio je prvi predsednik Praviteljstvujuščeg sovjeta, tadašnje srpske Vlade, i istaknuiti diplomata. Upamćen je po vojničkoj hrabrosti i odlučnosti, ali i po državničkoj mudrosti, diplomatskoj veštini, taktu i umeću. Grad Valjevo će sa dužnim poštovanjem čuvati uspomenu na protu Mateju Nenadovića, rekao je gradonačelnik.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Ove godine 20. mart – Dan Valjeva obeležen je skromnije nego što je bilo prethodnih godina, izostale su nagrade i svečana akademija. Gradonačelnik Stanko Terzić je rekao da je tužan i razočaran što ove godine nisu dodeljene nagrade Grada najuspešnijim Valjevcima, što neće biti proglašen počasni građanin Valjeva, što neće biti svečane akademije na kojoj je trebalo da učestvuju valjevski dramski umetnici i muzičari sa prigodnim programom.

„Nažalost nije bilo političke volje i jedinstva da se nagrada dodeli. Ponovila se situacija iz 2012. godine kada nagrada, takođe, nije bila dodeljena. I tada pre četiri godine, kao i ove 2016, poklopila se dodela nagrada sa raspisivanjem lokalnih i parlamentarnih izbora. Nagrada najboljim Valjevcima je bez potrebe ispolitizovana i dobila je političku konotaciju koju nikako ne bi trebalo da ima“, rekao je Terzić.

Podseća da je gradsko rukovodstvo, poučeno iskustvom iz 2012. godine, donelo odluku da se 2013. godine dodeli nagrada najboljim osnovcima i srednjoškolcima. Tako je i ove godine odlučeno da priznanje i nagradu dobije 18 đaka generacije. „Drago mi je da politika nije uspela da spreči dodelu tih nagrada“, rekao je Stanko Terzić.

„Nadam se da smo izvukli pouku iz svega što se dešavalo i verujem da će narednih godina biti više političke zrelosti i odgovornosti i da se više neće dogoditi da se u Danu Grada bilo šta politizuje. Posebno se nadam da se ovo neće ponoviti 2020. kada bude vreme za parlamentarne i lokalne izbore“, rekao je Terzić.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić čestitao je sugrađanima Dan Grada poželevši im zdravlje i ličnu sreću, uz poruku da zajednički iz svih ovih dešavanja izvučemo pouku i da narednih godina budemo jedinstveniji i složniji.

 

 

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gljivarskog društva Valjevo Pre 6 sati 32 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Mirjana Pajić se obraća gostima (foto: Miroslava Kojić)
Svečanost u Ivanovcima Pre 4 sati 14 minuta

Zdrava voda sa naše česme za sve

Pod tim nazivom, okupili su se Ivanovčani pre pola godine oko zanimljive aktivnosti, da ožive česmu sa zdravom pijaćom vodom podignutu pre 101 godinu. Svečanost povodom obnove česme, što je podržao...

Protest prosvetara u Beogradu (foto: skrinšot N1)
Bez kraja Pre 6 sati 31 minuta

Da je "sad" kao "nekad", ne bi ih razlikovali i jezički!

Nije suvišno sećati se kako je "nekad bilo", sa nečim i (ili) nekim! Ali verovati i druge ubeđivati da je povratak na to, pa i samo osvrtanje na prošlost na uštrb gledanja sadašnjosti, rešenje...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 1 dan 3 sati

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 3 komentara