Nagrađeni (foto: Đorđe Đoković)
Nagrađeni (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2016, 11:32

Škola i znanje pobeđuju

č: | fb:

Prijem za 18 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola u Valjevu, koji su u prošloj školskoj godini proglašeni za đake generacije, organizovan je danas u Skupštini grada u okviru programa obeležavanja 20. marta - Dana grada. Učenici iz 12 osnovnih škola dobili su diplomu i po 30.000 dinara, dok su srednjoškolci, pored diplome, nagrađeni sa po 40.000 dinara. Nagrade je uručio gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, koji je uz čestitike najboljim valjevskim đacima poručio da se ne zadovolje postignutim i da rade na sebi.

„Znanja nikad previše i znanje vam ne može niko oduzeti. Nije lako biti najbolji među dobrima, niti je lako imati sve petice, u to treba uložiti mnogo truda i rada. Mi smo na vas izuztetno ponosni i trudićemo se da vam u narednom poriodu pomognemo, a naša pomoć ogledaće se i u tome što ćete svi dobiti stipendiju Grada za talentovane”, rekao je Stanko Terzić.

Gradonačelnik je podsetio da se iz gradskog budžeta već nekoliko godina finansira Fondacija za talentovane učenike. Prošle godine je izdvojeno 15 miliona dinara, ove godine je iznos povećan za skoro tri miliona dinara za 237 učenika i studenata, koji dobijaju stiupendiju.

Dodela nagrada

Dodela nagrada (Foto: Đorđe Đoković)

Prijemu za 18 najboljih učenika Valjeva prisustvovali su zamenik gradonačelnika Žarko Kovač i predsednik Skupštine grada dr Mihailo Jokić, koji je čestitao nagrađenim osnovcima i srednjoškolcima, uz poruku da škola i znanje pobeđuju.

„Krenili ste putem kojim se ređe ide, koji je težak, trnovit i pun iskušenja. Što više i dublje ulazite u nauku vi dolazite do saznanja da sve više ne znate. Taj put je beskonačan, a pred vama su stalno dileme da li treba ići dalje. Posebno kad se osvrnete oko sebe i vidite kako oni koji školu nemaju žive mnogo dobro. Možda ćete i vi imati savete da prekinete da učite i da počnete da živite ovozemaljski život, jer biti u nauci ne značiu biti na zemlji, nego morate biti u oblacima. Ali, morate znati da se taj put isplati, da škola i znanje pobeđuju”, poručio je dr Mihailo Jokić najboljim đacima uz molbu da to bude njihova svakodnevna mantra, posebno kada dođu u iskušenje i kada njihov um napadnu loše misli da odustanu. 

Žarko Kovač, Stanko Terzić i Mihailo Jokić

Žarko Kovač, Stanko Terzić i Mihailo Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Izvinjenje onima koji nisu dobili zaslužene nagrade, jer nije bilo političke volje

 

Gradonačelnik Stanko Terzić, osećajući obavezu i dužnost, uputio je danas javno izvinjenje svima koje je Komisija za nagrade predložila za najveće priznanje Grada, a koje nažalost Skupština grada nije potvrdila. Izvinjenje dr Bošku Đukanoviću, koji je predložen za počasnog građanina Valjeva, izvinjenje najboljiom pojedincima i kolektivima, dr Nikoli Simiću, Miloradu Radojičiću, Vladimiru Đokiću, Marku Tanaskoviću, Mariji Obradović, kao i vlasniku „Vege” Stanku Ješiću, Podružnici matematičara i Književnoj zajednici. Gradonačelnik se nada da će ova napravda biti ispravljena sledeće godine i da će svi predloženi biti nagrađeni, a "mi da se trudimo da nam se ovako nešto nikada više ne ponovi".

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gljivarskog društva Valjevo Pre 6 sati 30 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Mirjana Pajić se obraća gostima (foto: Miroslava Kojić)
Svečanost u Ivanovcima Pre 4 sati 13 minuta

Zdrava voda sa naše česme za sve

Pod tim nazivom, okupili su se Ivanovčani pre pola godine oko zanimljive aktivnosti, da ožive česmu sa zdravom pijaćom vodom podignutu pre 101 godinu. Svečanost povodom obnove česme, što je podržao...

Protest prosvetara u Beogradu (foto: skrinšot N1)
Bez kraja Pre 6 sati 30 minuta

Da je "sad" kao "nekad", ne bi ih razlikovali i jezički!

Nije suvišno sećati se kako je "nekad bilo", sa nečim i (ili) nekim! Ali verovati i druge ubeđivati da je povratak na to, pa i samo osvrtanje na prošlost na uštrb gledanja sadašnjosti, rešenje...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 1 dan 3 sati

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 3 komentara