Valjevski naprednjaci čekaju ministarku (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski naprednjaci čekaju ministarku (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 13:33

Valjevo posetila ministarka Vlade Srbije ili potpredsednica SNS?

č: | fb:

Valjevo je danas posetila potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ili je Valjevo danas posetila potpredsednica SNS Zorana Mihajlović. Izjavila da je u sređivanje korita Kolubare vlada uložila 106 miliona dinara posle poplava 2014, prenosi Tanjug. Rekonstrukciju korita Kolubare, zapravo je finansirala Vlada Japana sa 110,9 miliona dinara.

 

Ministarka obilazi radove završene još prošle godine

 

Na sajtu Vlade Srbije piše da će ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas obići radove na rehabilitaciji puta Topola - Bućin grob u dužini od 27 kilometara, nakon toga, obićiće i radove na deonici puta Lazarevac-Aranđelovac. Mihajlović će potom posetiti i Valjevo gde će u 11.15 časova obići regulisano rečno korito reke Kolubare kod parka Jadar, na kome su radovi završeni, piše na sajtu Vlade Srbije.

U pozivu koji je valjevskim redakcijama uputio Gradski odbor SNS piše da će ministarka Zorana Mihajlović i direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović posetiti lokaciju u gradskom jezgru Valjeva (korito reke Kolubare) gde će uskoro započeti radovi na daljoj sanaciji keja.

S obzirom na to da smo, posle 45 minuta čekanja da dođe ministarka, napustili park na Jadru, nismo saznali da li je minisatarka „obišla regulisano rečno korito reke Kolubare kod parka Jadar, na kome su radovi završeni”, kako je najavljeno na sajtu Vlade Srbije ili je posetila lokaciju u gradskom jezgru Valjeva (korito reke Kolubare) gde će uskoro započeti radovi na daljoj sanaciji keja, kako je najavljeno iz Gradskog odbora SNS.

Čekajući ministarku

Čekajući ministarku (Foto: Đorđe Đoković)

Bez obzira na razlog posete, da li da obiđe završene radove ili da najavi nove radove, ako je Zorana Mihajlović došla u svojstvu ministarke, člana Vlade Srbije ili kako iz vladajuće stranke kažu Vlade svih građana Srbije, trebalo je u parku na Jadru da ministarku dočeka gradsko rukovodstvo, gradonačelnik sa saradnicima, kako to red i protokol nalaže. Bila bi to prilika da se valjevsko rukovodstvo pohvali ministarki sređenim parkom na Jadru, čiju je rekonstrukciju prošle godine sa 13,5 miliona finansirao Grad, a ne Vlada Srbije, ali i prilika da gradsko rukovodstvo obavesti ministarku Zoranu Mihajlović koliko novca je iz gradske kase potrošeno na sanaciju šteta od majskih poplava - rekonstrukciju puteva i izgradnju mostova.

Radovi na rekonstrukiji korita Kolubare, koje je razrušeno u majskim poplavama 2014. godine, počeli su 21. oktobra 2014. godine, a završeni 15. jula 2015. godine. Sanacija korita Kolubare, koje je danas obišla ministarka Zorana Mihajlovioć, dakle završena je još prošle godine.

Rekonstrukciju korita reke Kolubare u centru grada u dužini od 1,1 kilometar sa 110,9 miliona dinara finansirala je Vlada Japana.

Međutim u izjavi, koju je preneo Tanjug, ministarka Zorana Mihajlović tvrdi nešto sasvim drugo.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je danas posetila regulisano rečno korito Kolubare u Valjevu, u čije sređivanje je vlada uložila 106 miliona dinara posle poplava 2014.

“Država je uložila 106 miliona dinara da Valjevo bude potpuno bezbedno kada je reč o koritu reke Kolubare. Tu se godinu dana radilo i mi smo ponosni što možemo da sredimo sva korita da nam se više nikada ne ponove poplave od pre dve godine”, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je poručila da će sva rečna korita koja imaju problema sa poplavama biti uređena slično kao i korito Kolubare kod parka Jadar u Valjevu.

Direktor Srbijavoda Goran Puzović je kazao da je korito Kolubare u Valjevu potpuno obnovljeno i podsetio da je u 2014. bilo potpuno razrušeno.

“Sada je promenjena tehnologija i ako dođe neka velika voda ne može da napravi takvu štetu. Najavili smo radove za nastavak ove regulacije u Valjevu i očekujemo da tokom ove godine Evropska komisija raspiše javni poziv za uređenje Kolubare nizvodno na 2,5 km i 1,5 km uzvodno”, kazao je Puzović danas u Valjevu, a prenosi Tanjug.

 

Sanirano korito Kolubare (3.10.2015.)

Sanirano korito Kolubare (3.10.2015.) (Foto: Đorđe Đoković)

Kada su prošle godine u julu, poput ministarke Mihajlović, rekonstruisani kej Kolubare obišli koleginica-ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, koji je i danas obilazio korito Kolubare, ovaj put u društvu druge ministarke, najavili su da će radovi biti nastavljeni u 2015. godini, „ukoliko stigne pozitivan odgovor Evropske delegacije, a sva je prilka da hoće”.

„Projekat za regulaciju pet kilometra korita Kolubare i po kilometar Obnice i Jablanice već je predat Evropskoj delegaciji, koja je za te radove opredelila 2,8 miliona dinara. Očekuje se za dva do tri meseca pozitivna odluka, tako da bi radovi mogli da počnu u oktobru ove godine”, najavio je u julu prošle godine direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, o čemu su Kolubarske.rs  pisale.

Ne bih bila iznenađena da je identično obećanje i danas dao Goran Puzović, a ministarka Zorana Mihajlović još neko obećanje pride, u duhu izborne kampanje.

 

Nije prvi put da ministarka Zorana Mihajlović izbegne rukovodstvo Valjeva

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je 17. marta prošle godine nenajavljeno posetila Gradsku upravu u Valjevu kako bi se „uverila u to kako se sprovodi izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji”. Tada je ministarka obišla šaltere, razgovarala sa službenicima, ali nije razgovarala sa gradonačelnikom, nije imala vremena s obzirom na to da je "žurila da obiđe radove na pruzi Beograd – Bar".

Zbog „nenajavljene posete“ lokalni mediji i dopisnici beogradskih glasila nisu bili pozvani u Gradsku upravu, pa su u to vreme na Železničkoj stanici pola sata čekali ministarku kako bi se „direktorskom drezinom“ zajedno vozili do Lastre u obilazak Barske pruge.

 

 

 

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gjivarskog društva Valjevo Pre 40 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 21 sati 37 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 1 dan

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar