Biračko mesto u Poljoprivrednoj školi (8.15) (foto: Đorđe Đoković)
Biračko mesto u Poljoprivrednoj školi (8.15) (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2016, 06:39

U Valjevu otvoreno 118 biračkih mesta

č: | fb:

Građani Srbije danas biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, a u Valjevu, kao i u najvećem broju gradova i opština, građani biraju odbornike lokalnih skupština.

Jutros je u 7.00 časova otvoreno 118 biračkim mesta na teritoriji Grada Valjeva na kojima će moći da glasa 79.532 punoletna građanina.

Na parlamentarnim izborima će se za 250 mesta nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata. U Valjevu će se za 51 odborničko mesto nadmetati devet lista sa 306 kandidata.

Na lokalnim izborima u pet opština Kolubarskog okruga nadmetaće se 37 odborničkih lista. U Valjevu ih je devet, na Ubu šest, u Osečini sedam, u Ljigu osam, a u Lajkovcu sedam odborničkih lista. U Mionici lokalnih izbora neće biti s obzirom na to da su vanvredni održani 28. decembra 2014. godine.

Biračka mesta otvorena su jutros u 7.00 časova, a pravo glasa moći će da se iskoristi do 20.00 časova, kada se zatvaraju. Do tada traje predizborna tišina, tokom koje stranke ne mogu putem medija slati političke poruke i objavljivati svoje programe.

Srbija će zvanične rezultate izbora znati najkasnije do 28. aprila u 20 časova, do kada Republička izborna komisija (RIK) ima rok da ih utvrdi i objavi u "Službenom glasniku".

 

 

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gjivarskog društva Valjevo Pre 37 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 21 sati 34 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 1 dan

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar