Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
24.04.2016, 08:36

U Valjevu do deset časova glasalo sedam posto birača

č: | fb:

U Valjevu je do deset časova na vanredne parlamentarne i redovne lokalne izbore izašlo 7,05 posto birača, rekao je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Vladan Jerinić.

U Srbiji je do deset časova izašlo 8,85 posto birača, dok je pre četiri godina izlaznost do 10 časova u Republici bila 9,09 odsto birača.

Prema podacima GIK pravo glasa na vanrednim parlamentarnim i redovnim izborima u Valjevu ima 79.532 birača, što je za 1.259 manje u odnosu na izbore 2014. godine.

U prvim satima bez većih nepravilnosti

U prvim časovima po otvaranju birališta na teritoriji Valjeva nije bilo većih problema i nepravilnosti, rečeno nam je u Gradskoj izbornoj jedinici (GIK). 118 biračkih mesta otvorena su na vreme u 7.00 časova.

Jedina nepravilnost do 10.00 časova, koja je priavljena Gradskoj izbornoj komisiji, odnosila se na to da je na biračko mesto broj 24 u OŠ „Desanka Maksimović“ funkcioner SNS doneo spisak gde treba izaći na teren kako bi građani, koji nisu u stanju, glasali van biračkog mesta, što nije u skladu sa Zakonom.

Po Zakonu, birač koji nije u stanju da glasa na biračkom mestu obaveštava birački odbor, najkasnije do 11.00 časova na dan glasanja, da želi da glasa. Nakon što utvrdi da je takvo lice upisano u najmanje jedan izvod iz biračkog spiska, predsednik biračkog odbora zadužuje tri člana biračkog odbora u proširenom sastavu, koji su predstavnici podnosilaca tri različite izborne liste, da sprovedu glasanje van biračkog mesta.

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gljivarskog društva Valjevo Pre 2 sati 36 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Mirjana Pajić se obraća gostima (foto: Miroslava Kojić)
Svečanost u Ivanovcima Pre 18 minuta

Zdrava voda sa naše česme za sve

Pod tim nazivom, okupili su se Ivanovčani pre pola godine oko zanimljive aktivnosti, da ožive česmu sa zdravom pijaćom vodom podignutu pre 101 godinu. Svečanost povodom obnove česme, što je podržao...

Protest prosvetara u Beogradu (foto: skrinšot N1)
Bez kraja Pre 2 sati 35 minuta

Da je "sad" kao "nekad", ne bi ih razlikovali i jezički!

Nije suvišno sećati se kako je "nekad bilo", sa nečim i (ili) nekim! Ali verovati i druge ubeđivati da je povratak na to, pa i samo osvrtanje na prošlost na uštrb gledanja sadašnjosti, rešenje...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 23 sati 33 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 3 komentara