Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
Glasanje (ilustracija) (foto: Đorđe Đokovic)
24.04.2016, 08:36

U Valjevu do deset časova glasalo sedam posto birača

č: | fb:

U Valjevu je do deset časova na vanredne parlamentarne i redovne lokalne izbore izašlo 7,05 posto birača, rekao je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Vladan Jerinić.

U Srbiji je do deset časova izašlo 8,85 posto birača, dok je pre četiri godina izlaznost do 10 časova u Republici bila 9,09 odsto birača.

Prema podacima GIK pravo glasa na vanrednim parlamentarnim i redovnim izborima u Valjevu ima 79.532 birača, što je za 1.259 manje u odnosu na izbore 2014. godine.

U prvim satima bez većih nepravilnosti

U prvim časovima po otvaranju birališta na teritoriji Valjeva nije bilo većih problema i nepravilnosti, rečeno nam je u Gradskoj izbornoj jedinici (GIK). 118 biračkih mesta otvorena su na vreme u 7.00 časova.

Jedina nepravilnost do 10.00 časova, koja je priavljena Gradskoj izbornoj komisiji, odnosila se na to da je na biračko mesto broj 24 u OŠ „Desanka Maksimović“ funkcioner SNS doneo spisak gde treba izaći na teren kako bi građani, koji nisu u stanju, glasali van biračkog mesta, što nije u skladu sa Zakonom.

Po Zakonu, birač koji nije u stanju da glasa na biračkom mestu obaveštava birački odbor, najkasnije do 11.00 časova na dan glasanja, da želi da glasa. Nakon što utvrdi da je takvo lice upisano u najmanje jedan izvod iz biračkog spiska, predsednik biračkog odbora zadužuje tri člana biračkog odbora u proširenom sastavu, koji su predstavnici podnosilaca tri različite izborne liste, da sprovedu glasanje van biračkog mesta.

Aktuelno

Dani gljiva na Divčibarama (foto: Dragić Tomić)
U organizaciji Gjivarskog društva Valjevo Pre 48 minuta

Dani gljiva u subotu na Divčibarama

Na Divčibarama će u subotu biti održani 29. Dani gljiva u organizaciji Gjivarskog društva Valjevo. Manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu, 5. oktobra u 11 časova ispred hotela Heba. "Ova...

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 21 sati 44 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 1 dan

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar