Gradac u srednjem toku (foto: Đorđe Đoković)
Gradac u srednjem toku (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2016, 12:55

„Moja Srbija” danas u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je danas domaćin karavana „Moja Srbija”, koji je do sada obišao osam gradova u Republici, predstavljajući znamenitosti, prirodne lepote i turistički potencijal Srbije. Planirano je da karavan „Moja Srbija” poseti 14 gradova u Srbiji.

Gde na odmor u Srbiji, koje kulturno istorijske znamenitosti nezaobilazno posetiti, koje prirodne lepote nude najveći gradovi u našoj zemlji, Valjevci će imati priliku da saznaju danas od 17.00 časova na platou Centra za kulturu na promociji karavana „Moja Srbija“.

Najavljeno je da će na 13 štandova biti predstavljeno isto toliko gradova Srbije, koji će Valjevcima pokazati svoj turistički potencijal, kao što je to Valjevo činilo predstavljajući se u osam gradova kampanjom „Moja Srbija”.

„Grad Valjevo i Turistička organizacija će promovisati bogato kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada. Pre svega Tešnjar, Brankovinu, Gradac, Divčibare, manastire, priorodne, turističke i kulturne vrednosti, kao i naše brendove i gradske manifestacije”, najavio je načelnik Odeljenja za razvoj Nenad Branković. 

(Foto: Đorđe Đoković)

Direktorka Turističke organizacije Valjevo Dragica Čanković kaže da je veliko zadovoljstvo to što je Valjevo među 14 gradova koji su deo kampanje „Moja Srbija”.

„Veliko je interesovanje u gradovima, koje smo do sada obišli, za turističku ponudu Valjeva”, rekla je direktorka. Objašnjava da ovaj karavan ima podršku Vlade kroz podelu vaučera i kaže da je prošle godine dodeljeno 14.000, a ove godine za samo pet meseci podeljeno je čak 24.000 vaučera, što nagoveštava rekordnu turističku posetu.

Čanković očekuje i rekordnu posetu na Divčibarama i navodi podatak da je turistički promet na Divčibarama za šest meseci povećan za 58 posto. u odnosu na isti period prošle godine.

Organizatori najavljuju da će uz promociju domaćih turističkih poterncijala, biti organizovan i bogat  kulturno-zabavni program. Program počinje od 17.00 časova na platou Centra za kulturu, a svečano otvaranje je u 18.00 časova uz nastup Gradskog hora Abrašević.

Potom će se publici predstaviti ovdašnja kulturno-umetnička društva Abrašević, Izvor, Đerdan, Valjarice, učenici Muzičke škole, horić Srculence, Plesni klub RMP i bend Lazara Avramovića. 


Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 13 sati 34 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 16 sati 36 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 16 sati 36 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....