Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2016, 14:00

Potvrđene odluke, koje je usvojilo prethodno Veće

č: | fb:

Prva sednica Gradskog veća u novom sazivu održana je danas na kojoj su potvrđene 33 odluke, o kojima će se izjasniti odbornici Skupštine grada. Odluke koje su danas potvrđene, pre nekoliko meseci usvojilo je Gradsko veće prethodnog saziva. Da bi se ove odluke ponovo našle na dnevnom redu Skupštine grada nephodno je bilo da prođu proceduru nove gradske vlasti.

Prethodna vladajuća koalicija nije uspela da obezbedi skupštinsku većinu za održavanje sednice Skupštine grada, koja je bila zakazana za 8. mart, a na kojoj je, pored tačaka dnevnog reda koje je danas usvojilo Gradsko veće, bio i predlog rebalansa budžeta.

Odluka o zaštitniku građana grada Valjeva, koju se danas usvojili članovi Gradskog veća, omogućiće da od 1. januara 2017. godine u našem gradu počne sa radom zaštitnik građana. Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog plana razvoja Industrijske zone „Stefil“ do 2019. godine, usvojen je i  predlog Programa razvoja sporta u naredne četiri godine.

Predlog odluke o stipendiranju i dodeli sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanja nadarenih učenika i studenata, kojom se uređuju uslovi, kriterijumi i postupak dodele stipendija, je takođe dobio zeleno svetlo članova Gradskog veća.

Na današnjoj sednici je prihvaćen predlog plana generalne regulacije Gornje Grabovice, predlog odluke o izradi planova za rekonstrukciju dalekovoda „Valjevo-Kosjerić“ i za izgradnju kamenoloma u Zabrdici.

Članovi Gradskog veća

Članovi Gradskog veća (Foto: Đorđe Đoković)

Članovi Veća prihvatili su programa korišćenja sredstava fonda za zaštitu  životne sredine grada Valjeva u 2016. godini za koji je predviđeno 65 miliona dinara, kao i predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada. Programom kontrole kvaliteta vazduha u ovoj i narednoj godini, uspostavlja se lokalna mreža mernih mesta za praćenje kvaliteta vazduha. N

Na današnjoj sednici usvojen je i program korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u ovoj godini, programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog da se iz skupštinske procedure povuče predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Valjeva, kao i predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Javnog preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 13 sati 32 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 16 sati 34 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 16 sati 33 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....