Episkop valjevski Milutin i Gvozdenović (foto: www.valjevo.rs)
Episkop valjevski Milutin i Gvozdenović (foto: www.valjevo.rs)
06.07.2016, 13:56

Episkop valjevski Milutin primio gradonačelnika Gvozdenovića

č: | fb:

Njegovo preosveštenstvo Episkop valjevski G. Milutin priredio je prijem za gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića povodom konstituisanja nove vlasti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Episkop Milutin poželeo je gradonačelniku Valjeva uspeh u radu uz Božiju pomoć, poručivši mu da vlast služi i Bogu i narodu. Domaćin i gost su zaključili da se u narednom periodu mora intenzivirati saradnja između Eparhije valjevske i novog rukovodstva Grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, Episkop Milutin i gradonačelnik Gvozdenović žale zbog potapanja manastira Gračanica uz ocenu da se odluke i ugovorom definisane obaveze u prethodnom periodu moraju poštovati. „Ono što je značajno za nas, jeste da Grad ispuni svoje obaveze prema Eparhiji i da se ispoštuju dogovori i ugovorima sve definisane obaveze između Grada, naših javnih preduzeća i Eparhije. Ja ću insistirati na tome da mošti monaha budu izmeštene“, rekao je gradonačelnik. 

Na prijemu za gradonačelnika kod Episkopa Milutina bilo je rečio i o crkvi na Bakića brdu u Brezovicama, koja bi trebalo da u najskorije vreme bude u bogoslužbenoj upotrebi. Gradonačelnik Gvozdenović je zamolio da se u crkvi na Ravnoj gori uvedu bogosluženja, a Episkop Milutin je obećao da će o tome razgovarati sa Episkopom Justinom, s obzirom na to da crkva pripada Žičkoj eparhiji.  

 

Episkop Milutin je gradonačelniku Valjeva ukazao na višegodišnji problem koji ima Eparhija, a to je neuređena parcela, zarasla u korov, koja je u privatnom vlasništvu, a nalazi se neposredno uz episkopsku rezidenciju u sedištu Eparhije valjevske.

„Pored toga što je takva parcela ruglo, tu nalazimo velike količine raznog smeća, a buka i nepristojno ponašanje lica koja se tu okupljaju, remeti rad i mir Episkopske rezidencije gde dolaze visoki zvaničnici iz zemlje i inostranstva. U blizini se nalazi Crkvena porta, škola i obdanište, pa ukazujemo na hitnost rešavanja ovog problema“, rekao je Episkop Milutin.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je obećao da će angažovati nadležne službe i organe, kako bi u najskorijem vremenskom periodu ovaj problem bio rešen u skladu sa zakonskom regulativom, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 13 sati 31 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 16 sati 33 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 16 sati 33 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....