Zgrada Direkcije u Pantićevoj (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada Direkcije u Pantićevoj (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2016, 14:29

Komunalna policija na novoj adresi

č: | fb:

Komunalna policija i Odsek za vanredne situacije i poslove odbrane su na novoj adresi u Ulici dr Pantića broj 114, a novi telefoni su 224 728 i 221 088, saopšteno je iz Gradske uprave. Ove dve službe su iz solitera na Gradskom trgu premeštene u prostorije nekadašnje Direkcije za obnovu Kolubarskog okruga nakon odluke novog gradskog rukovodstva da se u prostor, koji su koristili komunalni policajci, smeste pojedini funkcioneri izvršne vlasti kako bi bili svi „pod istim krovom”, a istovremeno bi komunalni policajci dobili veći i uslovniji prostor preseljenjem u zgradu nekadašnje Okružne direkcije.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović objašnjava da je preseljenje komunalne policije, kao i odluka gde će biti kancelarije plaćenih članova Gradskog veća i pomoćnika gradonačelnika, pitanje unutrašnje organizacije i dodaje da su kancelarije u Pantićevoj ulici već duže vreme prazne i neiskorišćene, dok su svi komunalni policajci, uključujući i načelnika, smešteni u jednu prostoriju, koja se nalazi na prvom spratu gradske kuće. 

Ranije je bilo planirano da se upravo taj deo gradske kuće, gde su kancelarije komunalne policije, Gradske direkcije i Odseka za informisanje, renovira kako bi se rešio višegodišnji problem prokišnjavanja zbog ravnog krova. Uvek posle obilnijih padavina većina kancelarija je pod vodom ili se kiša skuplja u kofe. 

Direkcija prokišnjava

Direkcija prokišnjava (Foto: Đorđe Đoković)

Grad će platiti sve dugove

 

U poslovnom prostoru na prvom spratu u Pantićevoj ulici broj 114, koji je prazan skoro dve godine nakon ukidanja Direkcije za obnovu Kolubarskog okruga, bili su isključeni voda, struja i telefon, a dug za te komunalne usluge iznosi oko pola miliona dinara. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da su prostorije nekadašnje Okružne direkcije ponovo priključene na elektro i vodovodnu mrežu, kao i da će Grad platiti sve račune.

Poslovni prostor na prom spratu u Pantićevoj ulici je u vlasništvu Grada, koji je uz Lajkovac, Ljig i Mionicu bio osnivač Direkcije za obnovu Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 13 sati 33 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 16 sati 35 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 16 sati 34 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....