Kovanice Znamenite ličnosti Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Kovanice Znamenite ličnosti Srbije (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2016, 08:29

Nagrade za 99 učenika generacije

č: | fb:

Učenici generacije iz svih osnovnih i srednjih škola Kolubarskog i Mačvanskog okruga, njih 99, nagrađeno je zbirkama kovanica “Znamenite ličnosti Srbije”, koje tradicionalno dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i list Politika učenicima generacije u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Na svečanosti, koju je organizovala Školska uprava u Centru za kulturu, nagrade je dobilo 29 najbolja srednjoškolaca i 70 đaka generacije iz osnovnih škola iz 14 gradova i opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović đacima generacije je poručio da su oni ti koji treba da učine Srbiju boljom.

“Deco, vi ste najbolji od najboljih, vi ste oni koji sutra treba da vode ovu zemlju, koji treba da učine da Srbija postane bolja i drugačija. Zato morate biti hrabri“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Zorica Jocić uručuje nagradu

Zorica Jocić uručuje nagradu (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnica Školske uprave Zorica Jocić, koja je uručila nagrade đacima generacije, skrenula je pažnju da to što su zbirkama kovanica znamenitih velikana Srbije nagrađeni najbolji đaci nije slučajno, jer se upravo od njih očekuje da u budućnosti postanu znamenite i velike ličnosti Srbije.

„Sa zadovoljstvom uručujem ove nagrade najboljoj deci, onima koji će sutra postati veliki inženjeri, lekari, profesori, dekani fakulteta, političari, diplomate, gradonačelnici..., svi oni koji će, u stvari, voditi Srbiju. Taj put kojim ćete ići neće biti ni lak ni jednostavan, biće trnovit, ali vi ste najbolji zato sam sigurna da ćete sve prepreke prgaziti i preskočiti. Biti đak generacije nije bilo jednostavno. Morali ste da, pored toga što ste vukovci, ispunite još dosta uslova, da učestvujete u kulturnom i javnom životu škole, da pobeđujete na takmičenjima, da budete komunikativni, druželjubivi, da pomažete svojim drugovima i da u svakom trenutku pokažete potrebnu količinu kulture ponašanja“, rekla je Jocić.

 

Načelnica Školske uprave je nagrađenim đacima generacije poručila, da upravo to što su najbolji i zbog toga što imaju sve te dobre osobine, imaju svako pravo da od odraslih i svih onih koji utiču na njihove živote, očekuju da i oni budu najbolji u svemu - vredni, radni, odgovorni i posvećeni poslu koji obavljaju.

Svečanost u Centru za kulturu

Svečanost u Centru za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 13 sati 31 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...  · 2 komentara

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 16 sati 33 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 16 sati 33 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....