Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2016, 12:32

Nije prihvaćen predlog "Tima za Valjevo“

č: | fb:

Gradsko veće nije prihvatilo amandman koalicije "Tim za Valjevo", koji je podneo Duško Rakić, odbornik DS. Amandman se odnosi na prvi rebalans budžeta Valjeva, u kome odbornik Rakić predlaže da "roditeljima, koji imaju prbivalište na teritoriji Valjeva najmanje šest meseci pre rođenjea deteta, bude isplaćena jednokratna novčana pomoć od 30.000 dinara za novorođeno dete". Rakić za Kolubarske.rs objašnjava da je to samo jedan vid pomoći koju može da obezbedi Grad porodicama koje su dobile prinovu i da takva mera pomoći postoji u većini gradova u Srbiji uz znatno veće iznose.

 

Obrazlažući zbog čega ovaj predlog nije prihvatljiv za Gradsko veće, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da je amandman pravno moguć, ali "da bi se u budžetu Grada planirala sredstva za navedene namene neophodno je da Skupština grada donese odluku kojom bi propisala predmetno pravo kao i uslove za ostvarivanje istog". Drugim rečima neophodno je da Skupština donese odluku kojom bi se utvrdilo pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novoreođeno dete.

Gradonačelnik nije govorio o tome da li će se Gradsko veće, a potom i Skupština grada, u narednom periodu baviti predlogom da roditeljima bude isplaćena jednokratna novčana pomoć od 30.000 dinara za novorođeno dete.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da se novoizgrađene ambulante u Divcima i Petnici prenesu na korišćenje i upravljanje Domu zdravlja. Po odluci članova Gradskog veća, na korišćenje i upravljanje biće prenet „Valisu“ otvoreni košarkaški teren „Student“.

 

S obzirom na to da je dosadašnjem predsedniku, prestankom funkcije odbornika, prestala i funkcija predsednika komisije, danas su izabran novi članovi i predsednik komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica. Predsednik je Milan Gajić, odbornik Skupštine grada, dok su članovi dr Violeta Vasić iz Doma zdravlja i Rada Marković iz Gradske uprave.

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 9 sati 38 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 12 sati 40 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 12 sati 40 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....