Ajvar (foto: www.izadjiminateglu.rs)
Ajvar (foto: www.izadjiminateglu.rs)
15.09.2016, 07:20

Karavan "Izađi mi na teglu" danas i sutra u Valjevu

č: | fb:

Valjevo će danas i sutra biti domaćin karavana “Izađi mi na teglu”, koji se organizuje u septembru i oktobru u 25 gradova, u okviru koga se traži najbolji ajvar u Srbiji.

 

Takmičenje u pripremanju ajvara biće održano danas na parkingu Roda Mega marketa, od 11.00 časova, dok će u petak, u isto vreme biti organizovano na keju Kolubare.

 

Takmičenje u pripremanju ajvara

Takmičenje u pripremanju ajvara (Foto: www.izadjiminateglu.rs)

Valjevska Turistička organizacija, u sadanji sa organizacijom "Bašta mašta" iz Beograda, po prvi put učestvuje u manifestaciji "Izađi mi na teglu", koja se već tri godine organizuje u Srbiji.

Kako susaopštili organizatori u Valjevu se za takmičenje u pripremanju ajvara prijavilo 28 ekipa, za koje je obezbeđen štand, oko 30 kilograma paprika, prostor za pripremanje i tegle. Pobednika kvalifikacionog takmičenja, osim vrednih nagrada, očekuje i plasman u veliko finale, koje će biti održano 22. oktobra na Zlatiboru, gde će se boriti za titulu najboljeg ajvar majstora u 2016. godini.

 

Pored takmičarskog dela, ekipa karavana "Izađi mi na teglu" pripremila je i celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

Aktuelno

Novi Maxi u Valjevu (foto: Maxi)
PR Pre 5 sati 28 minuta

Otvoren novi Maxi supermarket u Valjevu

Stanovnici Valjeva dobili su danas još jedno mesto za proverenu i kvalitetnu kupovinu po najsavremenijim standardima. Na adresi Kneza Mihaila 84-86, svečano je otvoren najveći Maxi supermarket u...

Budući izgled deponije Kalenić (foto: )
Najavljeno na sednici Gradskog veća Pre 8 sati 30 minuta

Deponija Kalenić počinje sa radom u oktobru 2025.

Regionalna sanitarna deponija "Kalenić", u istoimenom selu kod Uba, počeće sa radom u oktobru 2025. godine, najavio je Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom...  · 1 komentar

Pečurke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 8 sati 30 minuta

Nešto o gljivama u susret Danima gljiva na Divčibarama

Gljive treba čuvati iz više razloga. Gljive su moćni prirodni razlagači koji mogu razgraditi razne toksične materije iz okoline, uključujući pesticide, teške metale, i druge hemijske otrove....