Prvi sneg na krovovima (foto: Đorđe Đoković)
Prvi sneg na krovovima (foto: Đorđe Đoković)
29.11.2016, 08:45

Zabeleli se samo krovovi

č: | fb:

U Valjevu je noćas oko tri časa padao, sitan, ali prvi ovogodišnji sneg, koji se zadržao samo na krovovima kuća i automobila. Prema najavi meteorologa narednih dana snega neće biti, ali biće mraza. Do četvrtka ujutro veoma hladno sa temperaturama ispod nula stepeni, ponegde do minus osam, a na planinama i do minus 15 stepeni.

 

Jutros je u Valjevu izmerena nula, dok je u pojedinim gradovima i na planinama bilo mraza. Najhladnije je bilo na Kopaoniku sa minus 12 stepeni, na Zlatiboru i Sjenici je izmereno minus šest, u Vranju minus dva, dok je u desetak gradova temperatura iznosila minus jedan stepen.

 

Prošle godine prvi sneg u Valjevu pao je nešto ranije, zabelelo se 21. novembra na Aranđelovdan. Kratko je trajao! Na Divčibarama se ove godine prvi put zabelelo 3. novembra.

 

Posao zimskog održavanja gradskih ulica, lokalnih puteva, kao i saobraćajnica na Divčibarama, za ovu sezonu, dobilo je preduzeće "Ingrap-omni", koje je bilo najpovoljnije na tenderu koji je raspisala Gradska direkcija. Za zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva iz gradske kase je izdvojeno 22,3 miliona dinara, dok je za Divčibare opredeljeno pet miliona dinara.

Sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta sledeće godine. 

 

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 21 sati 45 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.